Malzemeler:

250 gram Margarin (1 paket)
2 adet Yumurta (orta boy)
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
Aldığı kadar Nişasta

Tarifi:

Normalde bu tarifte 1 su bardağı un var ancak eşimin talebi sonucu unu tamamen tariften çıkardım ve sonuçtan gayet memnun kaldık. Oldukça narin bir kurabiye oldu tadına ilk kez bakanlar genelde hayret ve beğeni ile tepki veriyorlar.

Öncelikle margarin gibi yumurtanın da oda sıcaklığında olmasını tavsiye ediyorum. Yaklaşık 500-600 gram kadar nişasta kaldırıyor. 1 su bardağı pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve 200 gram kadar nişastayı yoğurma kabınızda iyice harmanlayın.

Daha sonra içine yumuşak margarini ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Daha sonra nişastayı yavaş yavaş ekleyebildiğiniz kadar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yeterince nişasta eklediğinizde şekil verirken hamur pişmiş gibi çatlayabilir, bu sizi endişelendirmesin. Eğer nişastası eksik kalırsa kurabiyeler şeklini koruyamıyor.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 170-180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Fırınınızın mizacına göre kontrol edin, üstünün hiç kızarmaması gerek. Üzerine pudra şekeri serpmenize hiç gerek yok şeker miktarı az görünebilir ancak baymayan kıvamında bir tatlılığı oluyor.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir