Malzemeler:

3 adet Pırasa
5 adet Yeşil Soğan
7-8 adet orta boy Patates
1 adet Yumurta
Maydanoz
Kırmızı Biber
Karabiber
Sumak
Kimyon
Tuz
Mısır Unu
Sıvı Yağ

Tarifi:

Patatesler haşlanır süzülür. Yeşil soğan ve pırasalar birer cm kalınlığında doğranır süzgeçte karıştırılır bir avuç mısır unu ile harmanlanır. Haşlanan patatesler karıştırma kabında soyulur ve püre haline getirilir. Maydanozlar patateslerin içine doğranır. Bütün baharatlar katılır. Bir yumurta içine kırılır. 2 yemek kaşığı kadar mısır unu katılıp yoğurulur.

Daha sonra yağlanan tavaya yoğurulan patates püresi yayvan olarak tabanı kaplayacak şekilde serilir (genişçe bir tava olacak Karadenizli’lerin kullandığı hamsi tavası idealdir çünkü kapağıda işimize yarayacak).

Altı biraz kızarır ve tava kapağıyla ters düz edilir her iki tarafı çok azıcık kızarınca üste kalan tarafına pırasa ve soğan karışımının yarısı ile kaplanır ve tava kapağıyla bastırılır kapak biraz üzerindeyken buharda birbirine yapışması beklenilir.

Daha sonra yine tava kapağıyla patates tavamız ters düz edilir ve tekrar kalan pırasa ve yeşil soğan karışımı patateslerin üzerine serilir. Yani patates püresi artık kızarmış bir şekilde arada olmalıdır. Sonra her iki tarafta fotoğraftaki gibi kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun:)

Not: Karadeniz sofrasının olmazsa olmazlarındandır çeşit çeşit ot tavaları başlıcaları patlıcan tavası, pırasa tavası, yeşil soğan tavası, patates tavası ve çeşitli otlar karıştırılarak yapılan tavalar mevcuttur. Ben bunları ayrı ayrı yaptığım gibi birleştirerekde yaparım buda kendi tariflerimden umarım ilginizi çeker.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir