Yaz diyetleri arasında yer alan karpuz diyeti, mevsiminin gelmesiyle tekrar gündeme gelmeye başladı. Doğal besinlerle beslenme proğramlarını sürdürmek isteyenlerin ilk tercihlerinden birisidir.

Karpuz diyeti yorumları incelendiğinde kolay şekilde kilo verdirdiği ve ucuzluğu ile ayrı bir avantaj sağladığı görülmektedir. Karpuz diyet programlarında düşük kalorisi ve ülkemizin heryerinde kolayca bulunabilmesi nedeniyle sıklıkla yer almaktadır.

Karpuz diyetleri tek tip beslenme önermediği diğer besinlerinde yeteri kadar alınmasını sağladığı sürece uzmanlar tarafından olumsuz olarak değerlendirilmediği, karpuz diyeti ile zayıflama konusunda yönlendirdiği bilinmektedir.

Karpuz diyeti yapanların yorumları incelendiğinde diyet menüsünde yer alan karpuzdan dolayı listenin adı bu şekilde oluyor. Karpuz diyeti nasıl yapılır, kesinlikle diğer besinlerle uygun menüler oluşturulmalı tektip beslenme ve şok diyet uygulamalır gibi sadece karpuza yönelme olmamalıdır.

Karpuz diyeti 2011 yılındada bir çok kilo sorunu olan kişinin dikkatini çekmektedir. Karpuz diyeti kaç kilo verdirir diye düşünmeden diyet ve beslenme uzmanlarının önerdiği şekilde uygulanmalı ihtiyacınız doğrultusunda düzenleyeceği miktarda kilo kaybı hedeflenmelidir.

Karpuz detoksu ahmet maranki tarafından önerilmekte ve ideal bir detoks listesi sunulmaktadır. Karpuz faydaları oldukça fazla olan yaz meyvelerindendir. 1 kilo karpuz tüketildiğinde 300 kalori alınmış olur. Bu şekilde kabaca hesaplandığında karpuzun düşük kalorisi nedeniyle bir çok diyet listesinde ön plana çıkan ve adının karpuz diyeti olamasını sağlayan özelliğidir.

Örnek Karpuz Diyeti Listesi:

Ahmet Maranki Karpuz Detoksu: Karpuz Diyeti

1. Karpuz diyeti 4, 5, 6 Ağustos tarihlerinde uygulanır. Ahmet Maranki’nin önerdiği
2. Karpuz detoksu (diyeti) ise 18, 19 ve 20 Ağustos tarihlerinde uygulanır.

Peki karpuz detoksu nasıl uygulanır?

1. Karpuz detoksu (diyeti) 4, 5, 6 Ağustos

**Sabah: Öncelikle 3 bardak bitki çayı içmelisiniz. Eğer kilonuz; 60-70 arasında ise yarım kilo karpuz, 70’den fazla ise 1 kilo karpuz tüketmelisiniz.
**Öğle: Öğle vakti de aynı şekilde 3 bardak bitki çayıyla beraber, kilonuza göre yarım veya 1 kilo karpuz tüketmelisiniz.
**Akşam: Akşam saatlerinde (gün batımından sonra) de aynı şekilde 3 bardak bitki çayıyla beraber kilonuza göre yarım ve 1 kilo karpuz tüketeceksiniz.

3 günlük diyetiniz boyunca, her öğünde 3 fincan bitki çayı tüketmeye dikkat edin. Gün içerisinde bolca, ph seviyesi yüksek ve alkali su içiniz. Karpuz seçerken de çok dikkatli olmalısnız. Seçtiğiniz karpuzların kabaktan aşılama ve hibrit tohum kullanılmış karpuz olmamasına dikkat ediniz.

Ayrıca Bir diğer önemli uyarı ise kiraz detoksuna başlamadan 3 önce kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Bu şekilde detoksun etkisini artırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir