Yapacağınız diyette yasaklar, diyetin daha başlamadan bitmesi demektir. Bu nedenle ölçülü olarak her besini içeren diyet listelerine güvenin.

Bunun yanı sıra uygulayacağınız diyetinde kesinlikle uzman bir diyetisyen tarafından sizin bünyenize uygun olarak hazırlanmış olmasına özen gösterin.

Daha öncedende çeşitli diyet tecrübeleri yaşamış olabilirsiniz, bunlar başarılı da başarısız da olsa size avantaj olarak geri dönecektir. Çünkü en azından tecrübelerinizden yararlanarak uygulayacağınız yeni diyette neyi yapıp neyi yapmamanız gerektiğini belirleyebileceksiniz.

Tüm bahsetmeye çalıştığınız sorunlar inceldiğiniz zaman yok olacakmış gibi düşünmeyin. Kendinize olan güveninizi her zaman üst seviyede tutun.

Yediğiniz besinlere dikkat edin. 2 öğün üst üste yağlı veya aşırı karbonhidrat içeren besinleri tüketmemeye özen gösterin.

Yapacağınız diyetin yanında mutlaka hergün 3-4 bardak açık çay tüketin. Unutmayın bu çaylar kesinlikle şeker atılmadan içilmelidir.

Patates herkesin yanıldığı bir besindir. Herkes onu sebze olarak tanımlar fakat diyet listelerinde patates beyaz ekmek yerine geçmektedir, bu yüzden mümkün olduğunca az tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir