Kadın olsun erkek olsun istisnasız herkes bakımlı ve güzel olmak ister. Bunun için kişinin vücudunu tanıması ve kendine özen göstermesi önemlidir. Hani denir ya “Çirkin kadın yoktur; bakımsız kadın vardır.” diye. Evet, bakım kişinin güzelliğini ortaya çıkarır. Bakım derken, abartılı makyajlardan vs. bahsetmiyoruz. Kişi kendine biraz özen gösterirse, ufak değişikliklerle bile göz alıcı görünebilir.

Bakımlı olmak aynı zamanda kişiye özgüven kazandıran bir unsurdur. Bu da kişinin mutluluğuna ve hayat kalitesine olumlu tesir eder. Güzel ve bakımlı görünmenin bir unsuru da sağlıklı ve dengeli beslenme ile spordur. Sağlıklı beslenen ve düzenli spor yapan insanların cildi daha parlak ve gergin olur. Saç dökülmesi şikayeti azalır.

Bu nedenle, güzellik için sağlıklı yaşamaya da özen göstermek gerekir. Bakım ve güzellik bölümünde başta cilt, saç ve tırnak sağlığı ve bakımı ile ilgili konular olmak üzere Cilt Kusurları, Cilt Tipleri, Saç Dökülmesi, Saç Ekimi, güzellik önerileri olmak üzere pek çok konuda bilgi edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir