Kafur Ağacı (Cinnamomum camphora): 50 metreye kadar yükselebilen ve kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Anavatanı Uzakdoğu Asya ülkeleri olan Kafur Ağacının, odunu su buharında damıtılarak renksiz ve şeffaf bir yağ olan kafur yağı elde edilir. Kokusu keskin, tadı yakıcı ve acıdır.

Yetiştirildiği Yerler: Türkiye’nin Marmara, Eğe ve Akdeniz bölgesinin sıcak olan bölgelerinde veya evlerinde yetiştirmek mümkündür.

Toplanması: Yılın her mevsiminde kafur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, ezilir ve damıtılarak eter yağı elde edilebilir.

Faydaları:

Öksürüğü keser.
Ateş düşürücüdür.
Bronşların ifrazatını arttırır.
Kan dolaşımını destekler ve kalp yetmezliğine iyi gelir.
Uyarıcı etkisi ile kalbi, beyni, sinirleri ve solunum sistemini uyarır.
Romatizma, morarma, burkulma ve kas ağrısı şikayetlerini azaltır.
İspirto ile karıştırılmış kafur ağrıları ve saçtaki kepeklenmeyi keser.
Başta bronşit olmak üzere akciğer hastalıklarında ve soğuk algınlığında faydalıdır.
Ateşli hastalıklarda, uyuşturucu maddelerde zehirlenmelerde ve gece terlemelerinde de kullanılır.

Nasıl Kullanılır? Dahilen ya da haricen kullanılabilir. Ağrı kesici ve mikrop öldürücü etkileri için haricen kullanılır. İspirto ile karıştırılarak saçtaki kepeklenmelere karşı kullanılabilir.

Uyarı: Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır. Fazla kullanımında şuur kaybı, dengesiz hareketler, tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çınlaması gibi etkilere neden olabileceği için fazla kullanılması tavsiye edilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir