Doğum tarihi: ?? ?? 1934
Kaç yaşında: 89
Meslek: İş Adamı
Doğum yeri: Arhavi, Artvin

Nurettin Çarmıklı, Nurol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Nurettin Çarmıklı, 1934 yılında Arhavi, Artvin’de doğmuştur. Babası Eyüp Sabri Çarmıklı’dır. Çarmıklı Ailesi yüzyıla yakın zamandır ticaretle uğraşan bir aile olup, daha sonraları inşaat işlerine ağırlık vermeye ve taahhüt işlerine yoğunlaşmaya başlamıştır. Mehmet Oğuz Çarmıklı (d. 1947) ve Erol Çarmıklı (d. 1936 & ö. 2021) adında kardeşi vardı. Nurettin Çarmıklı, genç yaşta tahsilini bırakarak iş hayatına atıldı.

Nurettin Çarmıklı, 17 Ocak 1966 tarihinde Nurettin ve kardeşi Erol’un isimlerinin hecelerinden oluşturularak, eşit ortaklıkla Nurol İnşaat ve Ticaret Kollektif Şirketi’ni kurmuştur. İnşaat ve demir-çelik sektöründe hizmet vermektedir. Küçük kardeşi Mehmet Oğuz Çarmıklı o sıralar okulda öğrenci olduğu için daha sonra, 1981 yılında gruba ortak olarak katılmıştır. 1989 yılında Nurol Holding olarak devam eden şirketler topluluğu, böylece eşit paya sahip üç erkek kardeşin ortaklığı ile bugünlere gelmiştir.

1966 yılında kurulan Nurol İnşaat ve Ticaret Kollektif Şirketi 10 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden biri oldu. İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları, Elazığ Ferro Tesisleri, Murgul Sülfürik Asit Fabrikası Tesisleri, Söke Ovası Sulama Tesisleri, Tusaş F-16 Uçak Fabrikası ve Tesisleri, Ankara İçmesuyu İncegaz Tüneli İnşaatı, Tarabya Konutları İnşaatı işlerini gerçekleştirdi.

Ayaş Çift Hatlı Demiryolu Tüneli, Kürtün Barajı ve HES Tesisleri, 15000 Konutluk Bahçeşehir Projesi, Oto Tamircileri ve Benzerleri Yapı Kooperatifi, Beylikdüzü 3. Grup Konut İnşaatı, İstanbul Belediyesi Katı atık Projesi ve Toprakkale-İskenderun Otoyolu projeleri yürüttü.

Nurettin Çarmıklı, 1970’lerin sonlarında Suudi Arabistan’da ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için faaliyetlerini burada yoğunlaştırdı. Büyük yerleşme merkezleri ve altyapı projelerini başarı ile tamamladı. 1980’lerden itibaren başka iş alanlarına da kayma politikasını benimsedi.

Nurol Şirketler Topluluğu, yarım asırlık geçmişiyle bugün inşaattan savunma sanayiine, enerjiden madencilik, turizm, finans, ticaret ve hizmet sektörlerinde 35’i aşkın şirket ve iştirakleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde de adından başarı ile söz ettimektedir.

Nurol Holding’in 31 Aralık 2022 itibarıyla konsolide aktif büyüklüğü 79,1 milyar TL aynı dönem itibarıyla grubun cirosu yaklaşık 26,8 milyar TL olarak gerçekleşmiş, 2023 yılı hedefi ise 37,2 milyar TL olarak planlanmıştır.

Nurettin Çarmıklı, Kavaklıdere Tenis Kulübü, Turizm Yatırımcıları Derneği, Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD üyesidir.

Nurettin Çarmıklı, 2014 yılında Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği’nin (IMDA) Ankara kongresinde “Dünyada Yılın İşadamı Ödülü”nü almıştır. 2006 yılında “Babama Söz Verdim” isimli kitabını yayınlamıştır.

Nurettin Çarmıklı evlidir ve 2 çocuğu vardır.

Kitapları:

2006 – Babama Söz Verdim

Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan kuruluşlar:

•Nurol Makina ve Sanayi A.Ş.
•Nurol Matbaacılık ve Sanayi A.Ş.
•Lamaş Kalıp Sanayi A.Ş.
•Nurol Dış Ticaret Pazarlama ve Temsilcilik A.Ş.
•Nurol Gümrük Hattı Dışı Mağazaları A.Ş.
•FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş.
•Tümad Madencilik Sanayi A.Ş.
•Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş.
•Nurol Menkul Kıymetler A.Ş.
•Ankara Sheraton Oteli
•Antalya Salima Tatil Köyü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir