Doğum tarihi: ?? ?? 1970
Kaç yaşında: 53
Meslek: Bürokrat, Akademisyen, Bakan
Doğum yeri: Tortum ilçesi, Erzurum

03 Haziran 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. 1989 & 1994 yılları arasında okuduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Siyaset ve sosyal bilimler alanında lisansüstü ve doktora eğitimini tamamladı.

1994 yılında üniversiteden mezun olduğunda Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yusuf Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997 yılında yüksek lisansını, 2002 yılında doktorasını tamamladı.

Yusuf Tekin, Tokat, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak atandı. 2007 yılına kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Yusuf Tekin, 2007 yılında siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent oldu ve 2009 yılına kadar burada görev yaptı.

2009 yılında Ankara’da Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı.

Yusuf Tekin, 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atandı. 28 Mayıs 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı olarak atandı. 2015 & 2018 tarihleri arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında, 25 Temmuz 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı görevinden ayrıldı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

17 Ağustos 2018 tarihinde profesör olan Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı.

Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevi yanısıra, 2022 yılının Nisan ayında Tarım Kredi’ye bağlı TAREKS’in yönetim kuruluna bağımsız üye oldu.

Yusuf Tekin, akademik yaşamı boyunca bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu.

Yusuf Tekin, Ayşe Tekin ile evlidir ve 3 çocuğu vardır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde, Milli Eğitim Bakanı görevi yapan Mahmut Özer, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ordu milletvekili seçildi.

03 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığına Yusuf Tekin getirildi.

Kitapları:

2020 – Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet: Yeni Osmanlılarʼda Demokrasi Tartışmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir