Malzemeler:

Yarım demet Pazı
Yarım kahve fincanı Sıvı Yağ (Pazıları kavurmak için)
1 adet iri Kuru Soğan
2 adet Yufka
3/4 çay bardağı Sıvı Yağ
1,5 su bardağı Süt
Tuz

Tarifi:

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim. Yarım kahve fincanı sıvı yağda önce pazıların saplı kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım.

Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım. Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım. Yufkayı serelim; üzerine sıvıyağ sürelini. Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım. Yufkanın karşılıklı kenarlarını, kat yerlerine de sıvı yağ sürerek, bohça gibi kapatalım, ikinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye alalım.

Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim.

Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim. Söndürülmüş ama sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip, yufkaların sütü emmesini sağlayalım.

Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir