Saç dökülmesi, saç sökülmesini nasıl durdurabilirim?

Saçım dökülüyor, saç çıkartıcı ilaçlar, saç çıkartıcı bitkiler. Saçımın dökülmesini nasıl engellerim?

Kadın erkek bir çok insan bu sorununa çare aramıştır. Benim tanıdığım insanlardan bir çoğuda bu saç dökülmesi ile mücadele etmesine rağmen hiçbiri en iyi sonuca ulaşamadı. Şampuanlar, spreyler, bitkisel ilaçlar. Bioxcin, biomen, bioblas, minoxil, yudali kullanmalarına rağmen hiçbir üründen net bir sonuç alamadıklarını söylediler. Yine eldeki imkanlardan yararlanmak için tamamen bitkisel ürünlerden yapılarak uygulanan yöntemlerin daha başarılı olduğunu öğrendim.

Bunlardan bir tanesi sarımsak. Saç köklerine nüfus ederek kan akışını hızlandırdığını öğrendim .Yani işe yarıyor ama yeterli değil. Yani tek başına pek etkili değil.. Ama buna takviye olarak zeytinyağını eklersek işde o zaman sarımsak saç köklerinde yeniden kan akışını sağlayıp yeni köklerin çıkmasını sağlarken zeytinyağıda çıkan saç köklerinin saç derisine tutunacak kadar güçlü olmalarını sağlıyor..

Bunun için birkaç diş sarımsakla saf zeytinyağını kullanmamız gerekecek bu yöntemi kullanan bir çok insan var arkadaşlar ve gerçekden olumlu yorumlar almış bir yöntem. Biraz zamanınızı ayırarak bunu deneyebilirsiniz. Saç dökülmesini durdurup yeni saçlarınız çıkmaya başadığında buraya gelip yorum yazabilirsiniz. Saç dökülmesinin nedenleri arasında ırsi saç dökülmesi var ise bu tarz dökülmelerinde saçların yeniden çıkma olasılığı mevsimsel saç dökülmeleri, stres kaynaklı saç dökülmeleri ne göre daha düşüktür.

Mevsimsel saç dökülmelerinde ki saçların yeniden çıkma olasılığı çok yüksektir. Aslında saç dökülmesinin önüne geçmenin en kolay yolu saçlarımız dökülmeye başlamadan önce saçlarımıza gereken özeni göstermek onlara iyi bakmakdan geçmektedir.Saçlarımızın sağlıklı bir şekilde kalabilmesi için ayda bir kez lavanta yağı, ısırgan suyu veya tere suyu ile yıkanması gerekir..

Saç Yapısı ve Ömrü

Saçlarımızın cinsi bir başkasından ne kadar değişik olursa olsun, saçın yapısı her zaman aynıdır. “Kütikül” denilen saçın dış yapısı, balık pulları gibi küçük pullardan oluşur ve iç tabakaları korur. Korteks adı verilen orta tabaka ince hücrelerden oluşarak, saça esnekliliğini, dayanıklılığını verir. Bu yüzden de en önemli tabaka budur.

“Saç özü” denilen en iç tabaka ise saça rengini veren pigmentleri barındırır. Saçın cildin altında kalan kısmı yani saç kökü, “saç folikülü” diye tanımlanan bir torbacığın içinde olup ve depo görevi gören papil adlı bir yumru tarafından beslenir. Yalnız, saçı kökünden çıkardığımız zaman görülen beyaz noktacık papil değildir.

Çünkü papil derinin altında kalarak yeniden saç teli üretir ve onu besler. Bu yüzden cımbızla alınan kıllar bir zaman sonra tekrar çıkar. Saçların beslenmesini, parlamasını ve yumuşak olmasını sağlayan bölüme ise sebum adı verilir. Sebum fazla çalışırsa saç çok yağlanır ve tıkanır; sebum çalışmazsa da saç kurur ve yıpranır.

Saç Biçimini Nereden Alır?

Her saç teli saç kökünün yapısına göre, düz, kıvırcık ve dalgalı olarak uzar. Kök düzgünse, saç da kusursuz bir silindir halinde çıkar ve dümdüz olur; oysa kök çarpıksa saç teli kıvırcık, dalgalı, bukleli olarak uzar.

Saç Telinin Sayısı ve Ömrü Ne Kadardır?

Dokusu ne olursa olsun, insanın başında ortalama 90.000 ile 140.000 arasında saç teli bulunur. Saç telleri çok ince olduğu için en çok saç teli sarışınlarda bulunur. Sarışınlardan sonra koyu renk saçlı kişiler gelir. Kızıl saçlıların başında daha az tel bulunur ancak saç telleri kalın olduğundan, kızıl saçlı kişilerin saçları herkesden gürmüş gibi durur.

Tek saç telinin ömrü birkaç ayla birkaç yıl arasında değişir. Her telin ise kendine göre bir büyüme ve dinlenme evreleri vardır. Bu yüzden kimi mevsimler saçlarımız çok zor uzayabilmekte. Her gün belirli bir sayıda saç dökülmesi de son derece normaldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir