Yüksek derecede glisemik indeks miktarı bulunan yiyecekler insanın iştahını açar.

Beyaz undan yapılmış olan her çeşit unlu gıda bu özelliği taşır. Beyaz makarna ve beyaz pirinç işlenen ürünler olduğu için glisemik indeks oranı fazladır ve çabuk acıkmaya yol açarlar. Nohut mideye yararlı etki yapmasına rağmen kilo verme sırasında aşırı miktarda tüketilmemesi önerilir, iştah açan bir tür baklagildir.

Patates ve mısırda yüksek oranda glisemik indeksi ile yenilmesinden kısa bir zaman sonra açlık hissi tekrar meydana gelir. Bununla birlikte karpuz, incir, dut, greyfurt ve kavun gibi bir takım meyveler iştah açıcı olarak bilinmektedir.

Besinleri tuz alıp tüketmek de insanın iştahının açılmasına sebep olur. Fazla tuzlu bir gıdanın yenilmesinden sonra tatlı yeme isteği gün yüzüne çıkar. Kan şekerinde oluşan iniş çıkışlar bu yüzden oluşur. Diyetlerde fazla tuzdan uzak durulması gerekir.

Kolay bir şekilde kilo vermeyi isteyen insanlar diyet esnasında lif miktarı fazla olan sebzeleri, ekşi olan meyveleri, esmer undan yapılmış olan unlu gıdaları, esmer bulgur ve pirinç gibi gıdaları tercih edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir