Gebeliğin 33. haftasında annedeki belirti ve değişimler:

Sona yaklaşırken daha hızlı kilo almaya başlayabilirsiniz, ayrıca ayak bileklerinde ve ellerde şişmeler normal kabul edilebilir,

Dikkat! Elde ve yüzde şişme, şiddetli baş ağrısı, sinek uçuşması,  şimşek çakması, şişmelerin 2-3 gün gibi bir süre içinde aniden artması,  karın ağrısı, bulantı-kusma, kendinizi hasta hissetme gibi durumlarda preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) söz konusu olabileceğinden doktorunuza başvurmalısınız. Tansiyon yükselmesi, idrarda protein ve vücutta şişmeyle seyreden bu hastalık ciddi bir durumdur.

Bazen bebeğin içinizde hopladığını hissettiğinizde telaşlanmayın.  Bu bebeğinizin hıçkırmalarıdır ve tamamen normal bir durumdur.

Gebeliğin 33. haftasındaki bebeğin gelişimi:

Son haftalar yaklaşırken bebeğin beyninde oluşmuş olan ve nöron adı verilen milyarlarca sinir hücresi de onun rahim içi yaşantısında etrafındakileri öğrenmesine yardımcı olur.

Bebeğiniz duyabilir,  hissedebilir ve görebilir, göz bebekleri tıpkı sizinkiler gibi ışıkta küçülüp karanlıkta büyüme yeteneğini kazanmıştır.  Bu sayede bulanık olarak görebilir.

Bu haftalarda bebeğin baş çapı, eskiye oranla daha hızlı büyümeye başlar.

Rüya görür,

Yavaş yavaş doğum pozisyonunu almaya başlar,

Erkek bebeklerin testisleri, artık tümüyle karın boşluğundan normal yerleri olan skrotuma (torba) inmişlerdir.

Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 42 cm. ve ağırlığı 2000 (1480-2750) gr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir