Doğum tarihi: 09 Temmuz 1976
Kaç yaşında: 47
Burcu: Yengeç
Meslek: Gazeteci
Doğum yeri: Dikili, İzmir
Sözcü Gazetesi İzmir Muhabiri ve gazetecisi olarak görev yapmaktadır.
Gökmen Ulu, 09 Temmuz 1976 tarihinde İzmir’in Dikili ilçesinde doğmuştur. Tam adı Bekir Gökmen Ulu’dur. Annesi ev hanımı babası Mehmet Ulu ise esnaf emeklisidir. Çisem adında kardeşi vardır. Abisi Oben Ulu da gazetecidir. Gökmen Ulu, ortaokul ve lise döneminde futbol oynamıştır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıdır. Ancak İzmir’in tüm takımlarının taraftarı olarak memleketine olan desteğini göstermiştir.
1993 yılında Dikili’de yerel bir radyoda spikerlik ile meslek hayatına atılmıştır. Sözcü Gazetesi İzmir Muhabiri ve gazetecisi olarak görev yapmaktadır.
Gökmen Ulu, Televizyonculuğa Ege TV’de haber spikeri olarak başladı. Ardından Marmaris TV’de, Artı 1 TV’de çalıştı. Sözcü Gazetesi’nde 2017 yılından itibaren çalışmaktadır.
Gökmen Ulu, 2003 yılında Burcu Ulu ile evlendi ve 2005 doğumlu ‘Ege Efe’ adlı bir oğlu var.
Gökmen Ulu, tutuklanmadan önce yaşantısını Muğla Marmaris’te sürdürmekte idi.
Gökmen Ulu, 19 Mayıs 2017 tarihinde darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 günü gündüz saatlerinde Sözcü gazetesinin internet sitesinde yayımlanan 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı yerin haberi nedeniyle gözaltına alındı. 26 Mayıs 2017 günü Gökmen Ulu ile birlikte gözaltına alınan Sözcü gazetesi İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Savcılık sevk yazısında Ulu’nun “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme”, “Cumhurbaşkanına suikast ve filli saldırıya yardım etme” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamalarıyla tutuklanmasını istedi.
İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği, Ulu’nun “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olduğuna ya da örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığına” ve “hükümete karşı silahlı isyan” suçuna iştirak ettiğine dair somut kanıt bulunmaması nedeniyle bu suçlardan tutuklama talebinin reddine karar verirken “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “Cumhurbaşkanına suikast ve filli saldırıya yardım etme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme Ulu’yla birlikte Olgun’un da tutuklanmasına karar verirken Yücekaleli’nin serbest bırakılmasına hükmetti.
İlk duruşması 07 & 08 Kasım 2017 tarihinde İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmanın sonunda mahkeme bu tarih itibarıyla Gökmen Ulu’nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Tutuksuz olarak devam eden mahkeme sonunda 27 Aralık 2019’da verilen karara göre 2 yıl 1’er ay hapis cezası verildi. Karar yargıtay’da onaylanmayı bekliyor.
Kitapları:
2019 – Uğur Dündar & Olağanüstü Bir Hayat