Doğum tarihi: ?? ?? 1968
Kaç yaşında: 56
Meslek: Bürokrat
Doğum yeri: Rize

Fatin Rüştü Karakaş, 1968 yılında Rize’de doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Fatin Rüştü Karakaş, İstanbul Üniversitesi’nde Para ve Banka bölümünde yüksek lisansı yaptı.

1992 yılında Şekerbank Teftiş Kurulu’nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başlayan Fatin Rüştü Karakaş, 2013 Ocak ayına kadar burada çeşitli görevler üstlendi. 2013 yılı Ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yapan Fatin Rüştü Karakaş, Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Fatin Rüştü Karakaş, bir süre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Kurul Üyeliği yaptı ve 2019 yılında TMSF Kurul Üyeliğine atandı.

Fatin Rüştü Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 08 Temmuz 2021 tarihli ve 31535 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı olarak atandı.

Fatin Rüştü Karakaş İsviçre Basel merkezli Uluslararası Mevduat Sigortacıları Birliği’nin (IADI) 2021 Yılı Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, birliğin en üst düzey karar mercii olan İcra Kurulu’na (EXCO) seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir