Doğum tarihi: ?? ?? 1986
Kaç yaşında: 37
Meslek: Müzisyen, Akademisyen
Doğum yeri: Sivas

Salih Dinçel, 2023 yılının Mart ayında besteleri kendisine ait beş şarkıdan oluşan ‘Gitti Diye’ albümünü çıkardı.

Salih Dinçel, 1986 doğumlu Müzisyen ve Akademisyendir. Çocukluğu Sivas ve Yalova’da geçmiştir. Üniversite eğitimini Bolu’da 2005 yılında başladığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme ve Yönetim bölümünde lisans eğitimini 2010 yılında tamamladı. 2012 & 2014 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesinde işletme dalında “Lojistik Sektöründe Girişimcilik, Örnek Bir Firma İncelemesi” konulu yüksek lisansını tamamladı.

Salih Dinçel, 2016 yılında ilk demosu için kayıt stüdyosuna girdiğinde kendisine aranjör-yapımcı Cihat Atlığ tarafından bir single teklif edildi. Bu süre zarfında ilk single çalışması “İnan” 2017’de yayınlandı. Ardından ikinci single’ı “Kahve Kim Ismarlayacak?” 2018’de çıktı.

2019 yılı Ocak ayında üçüncü single’ı ‘Mucize’yi IF Performance Hall Beşiktaş’ta verdiği konserle tanıttı. Grup Gündoğarken’in 2000 yılında yayınladığı ‘İstanbul Atina İstanbul’ albümünde yer alan, söz ve müziği Burhan Şeşen’e ait olan şarkının aranjesini Gürol Ağırbaş yaptı ve Ada Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu.

Bir yıl sonra 2020’de ilk albümü “Hayyam” müzik platformlarında yerini aldı. Salih Dinçel’in dördüncü müzik çalışması ‘Hayyam’ albümündeki şarkıların sözleri İranlı ünlü filozof ve matematikçi Ömer Hayyam’a, müzikler Dinçel’e, düzenlemeler ise Şuayip Yeltan’a ait.

2022’de “Saklım” isimli çalışması yayınlandı. Bu çalışmalarında Feridun Kadir Ercan, Kutal Gürkan, Gürol Ağırbaş, Burhan Şeşen, Vehbi Can Uyaroğlu ve Şuayip Yeltan gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.

Müzisyen ve akademisyen Salih Dinçel, ‘Hayyam’ adını verdiği albümünde yer alan 19 şarkıya çektiği klipleri, Kınay Global ve Vevo YouTube kanalından yayınladı.

2023 yılında ise ikinci albümü “Karacaoğlan” yayınlandı. Şarkıların sözleri ünlü Anadolu ozanı Karacaoğlan’a, besteleri ise Salih Dinçel tarafından gerçekleştirirken düzenlemelerde Şuayip Yeltan imzası bulunmaktadır. Kayıtlar Ada Studyosunda Özgür Özkan Mete ve mix-master usta isim İhsan Apça tarafından yapılmıştır.

Salih Dinçel, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, IF Performans, BKM, Kuzguncuk Sanat Tiyatrosu gibi yerlerde konser vermiştir.

Salih Dinçel, 2015 yılının Eylül ayından itibaren öğretim görevlisi olarak Haliç Üniversitesinde Lojistik ve İşletme üzerine dersler vermektedir. Yayınlanmış 4 kitabı ve 50’ye yakın akademik yayını vardır.

Salih Dinçel, 2023 yılının Mart ayında besteleri kendisine ait beş şarkıdan oluşan ‘Gitti Diye’ albümünü çıkardı. Bu albümün klibini, yönetmen Tuğba Erdil çekti.

Salih Dinçel, Mart 2023 ayında Tuğba Erdil ile evlendi.

Albümleri:

2017 – İnan (Single)
2018 – Kahve Kim Ismarlayacak? (Single)
2019 – Mucize (Single)
2020 – Hayyam
2022 – Saklım (Single)
2023 – Karacaoğlan
2023 – Gitti Diye

Kitapları:

2019 – İşletme Yönetimi ve Lojistik (Togan Yayınevi)
2019 – Girişimcilik (Togan Yayınevi)
2016 – Lojistik Yönetimi ve Girişimcilik (Hiperlink Yayınları)
2016 – Arzuhalim (Hiperlink Yayınları)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir