Doğum tarihi: ?? ?? 1957
Kaç yaşında: 67
Meslek: İş Adamı
Doğum yeri: İstanbul

Ahmet Yüce, Skoda firmasının Türkiye distribütörüdür. Daha önceki yıllar firmadaki tüm çalışanlara 25 maaşlık ikramiye vermişti. 2024 yılında da tüm işçilere toplam 29 maaşlık ikramiye verdi.

Ahmet Yüce, Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş.nin sahibidir. Yüce Otomotiv, Kincentric Best Employers kapsamında 35 şirketle birlikte ‘En İyi İş Yeri” ödülünü almıştı. Ahmet Yüce’nin, 15 yıldır çalışanlarına ikramiye verdiği bilinmektedir. Ahmet Yüce, pandemi döneminde tek bir çalışanını işten çıkartmadığı gibi o iki yıl 2021 yılında 13 ve 2022 yılında 14 maaş 2023 yılında da 25 maaş ikramiye verdi.

Ahmet Yüce, 1957 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Attila Ahmet Yüce’dir. Ailesi Gümüşhaneli’dir. Dayısı Yüce Auto A.Ş.nin kurucusu Orhan Refik Yüce, annesi Memnune Ocaklı Yüce’dir. Ahmet Yüce 1977 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra dayısı Orhan Refik Yüce’nin kurduğu Yüce Otomotiv A.Ş.de çalışmaya başladı.

Alfa Romeo markalarının yedek parça tedariğini sağlayan Ahmet Yüce sonrasında Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı. 1987 senesinde Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin kurucu üyesi olarak derneğin hayata geçmesinde rol oynayan Ahmet Yüce, Erya Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüce Motor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Attila Ahmet Yüce, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu ve Büyük Kulüp üyeliklerini sürdürüyor. Ahmet Yüce 2011 ve 2013 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Fransızca bilen Ahmet Yüce, evli ve 2 çocuk babasıdır. 2022 yılında Forbes Türkiye’nin “En Zengin 100 Türk” listesinde 89. sırada yer almıştır. Serveti, 650 milyon dolar olarak tahmin edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir