Doğum tarihi: 22 Mart 1989
Kaç yaşında: 34
Burcu: Koç
Meslek: Yazar, Araştırmacı, Eğitimci
Doğum yeri: Sarıyer, İstanbul

Murat Terlemez, 22 Mart 1989 tarihinde İstanbul, Sarıyer’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Emirgân Karaca Paşa/Osman Saçmacı İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini ise Emirgân Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi Sosyal Bilimler Alanında tamamlamıştır.

Spor bilimlerine ve psiko-sosyal alanlara her zaman ilgi duyan Murat Terlemez, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Bilimleri Fakültesinde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Pedagojik Formasyon Programını tamamlamıştır (Programın Felsefe Grubu Öğretmenliğine de geçerli olmak üzere). Ön lisans eğitimini bölüm birincisi ve onur öğrencisi olarak yönetim organizasyon programı üzerine alan Murat Terlemez, birinci lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde, ikinci lisans eğitimini İstanbul Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümünde (Tam Burslu) onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. Üçüncü lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamlamıştır.

Yüksek Lisans eğitimlerinin birincisini İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yönetimi Tezli Bölümünde (Burslu) Antik Dönem Oyunları konulu Spor Tarihi teziyle tamamlamış olup ikinci yüksek lisans eğitimini ise Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Psikoloji Tezli Bölümünde (Burslu) Sinizm ve Bağlılık konulu tezini yazmıştır. Doktora eğitimini halen Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda devam ettirmektedir.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi SEM’de Psikolojik Dayanıklılık, Selçuk Üniversitesi SEM’de Sosyal Psikoloji, İstanbul Gedik Üniversitesi SEM’de Sağlık Psikolojisi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Hakem Eğitimi sertifika programlarını başarıyla tamamlamıştır. Üniversitelerde etkinlik başkanlığı ve bölüm temsilcilikleri yapan, çok sayıda gönüllü görevde ve sosyal farkındalık projelerinde yer alan, farklı alanlarda antrenörlükleri, lisansları ve hakemlik belgeleri olan, çeşitli eğitimleri ve başkaca sertifika programlarını (Danışmanlık/Eğitim Merkezleri, Enstitüler ve Dernekler) başarıyla bitiren ve sempozyumlara (Psikoloji ve Spor Tarihi) katılım sağlayan Murat Terlemez’in, Egzersiz ve Spor Psikolojisi Derneği ile Spor Bilimleri Derneği’nde üyeliği bulunmaktadır.

Murat Terlemez’in kitaplarında, psiko-sosyal konular ile olaylar, tarihe yolculuk temaları, bilimsel bilgiler ile hikâyeleştirmeler ve kişisel gelişimin değerleri ön plana çıkmaktadır. Basılmış üç adet kitabı (Frau, Dil-Küşâ, Sen Bir Şey Değil Her Bir Şeysin) ondört adet akademik makalesi (Liderlik, Psikoloji ve Spor) ve bir adetsempozyumlarda bildirisi bulunan Murat Terlemez, ayrıca onaltı yıllık çalışma hayatının sekiz yılını özel sektörde geçirmiş olup son sekiz yılını ise halen bir kamu kuruluşunda devam ettirmektedir.

Eserleri:

Kitapları:

Frau (Roman) Luna Yayınları
Dil-Küşâ (Roman) Luna Yayınları
Sen Bir Şey Değil Her Bir Şeysin, Perseus Yayınevi

Dergi Yazıları:

Yazılarımla Birlikte Keşfedilmemiş Dünyalara Yolculuk
Kadınlar, Çocuklar ve Hayvanlar
Ruhlar mı Erişti Huzura, Yoksa Bedenler mi Tutundu Hayata?
Aç Kanadını, Uç Peşinden Hayallerinin

Uluslararası Dergilerde Yayınlanan Makaleler:

Türkiye’de Sportif Küreselleşmenin Etkileri
Egzersiz ve Spor Alanında Dönüşümcü Liderlerin Motivasyona Etkileri
Liderliğin Spora Yansıması, İmgelem Dergisi
Spor Aktivitesi Özgüven, Serotonin ve Dopamin
Spora Katılımda Çekingenlik Sporda Antrenör ile Liderlerin Yaklaşımları, Davranış Özellikleri
Sosyal Fobinin Spora Etkileri

Ulusal Dergilerde Yayınlanan Makaleler:

Antrenör-Sporcu Arasındaki İletişim Süreci ve Olumlu İletişim
Beykoz İlçesinde Erken Cumhuriyetten Günümüze Salon Sporlarının Gelişimi
Modern Spor ve Sosyoloji
Sporda Liderlik Tipleri, Yaklaşımları ve Fonksiyonları
Antrenörlerin Davranış Özellikleri, İlke ve Çalışma Yöntemleri
Sosyal Fobinin Spora Etkileri, Iğdır Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Sosyal medya:

instagram.com/@muraterlemez.com
linkedin.com/in/@muratterlemez.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir