Doğum tarihi: 21 Ağustos 1987
Kaç yaşında: 36
Burcu: Aslan
Meslek: Spiker
Doğum yeri: Edirne

Sultan Arınır, 21 Ağustos 1987 tarihinde Edirne’de doğmuştur. 2005 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2009 yılında mezun oldu. Reuters’tan Making Television News eğitimi aldı. Bunun yanında Başkent İletişim Akademisinde diksiyon ve sunuculuk eğitimi de gördü.

Sultan Arınır, 2009 yılından 2013 yılı Eylül ayına kadar CNN Türk’te muhabirlik yaptı ve burada hafta sonu Ana Haber bültenini sundu. 2013 yılı Eylül ayında CNN Türk’ten NTV’ye geçiş yaptı, burada hafta içi gece kuşağı ve hafta sonu gündüz kuşağı olarak haberler sunmaya başladı. Yeter ki İste isimli programıyla dikkatleri üzerine çekti. Bunun yanında yine NTV’de Tekno Hayat isimli teknoloji ve bilim dünyasından bilgiler paylaştığı programı sundu. 5 yıl boyunca çalıştığı NTV’de farklı projelerde yer aldı ve bu projelerle ödüller kazandı.

Sultan Arınır, 2016 yılında spor spikeri Özgür Buzbaş ile evlendi. Ege adında bir oğlu vardır.

Sultan Arınır Mayıs 2018 yılında NTV’den ayrılarak yönetimi değişen CNN Türk kanalına geçiş yaparak hafta içi sabah kuşağında haber sunuculuğu yapmaktadır. Burada hafta içi her gün 10’dan Sonrası isimli gündüz kuşağı programıyla gündemdeki gelişmeleri aktarmaya başladı.

Sultan Arınır aynı zamanda spikerlik ve sunuculuk dersleri vererek eğitimcilik kariyerini de sürdürüyor.

Sultan Arınır Eylül 2013 ayından beridir de Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde Doğaçlama, Diksiyon, Röportaj teknikleri, Son dakika yayıncılığı konularında eğitmenlik yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir