Doğum tarihi: ?? ?? 1968
Kaç yaşında: 55
Meslek: Akademisyen
Doğum yeri: Şebinkarahisar, Giresun

Halis Aygün, 1968 yılında Giresun, Şebinkarahisar’da doğmuştur. Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü 1989 yılında bölüm ve fakülte birincisi olarak bitirdi. Yüksek lisansını 1992 yılında aynı üniversitede, doktorasını 1997 yılında İngiltere’de London City University’de tamamladı.

1989 & 1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi’nde 1998’de yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını alan Halis Aygün, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Dekan olarak görev yaptı.

Kocaeli Üniversitesinde 7 yıl dekanlık, 10 yıl matematik bölümü başkanlığı görevlerinde bulunan Halis Aygün, 9 yıl da ÖSYM’nin Kocaeli ve Marmara Bölge Koordinatörlüğünü yürüttü.

Halis Aygün’ün uluslararası hakemli dergilerde matematik alanında 51 makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunduğu 55 bildirisi bulunuyor.

Halis Aygün, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulunda üniversitelerin kurumsal değerlendirmesinde takım başkanlığı ve değerlendirici olarak da görev aldı.

Halis Aygün, matematik öğretmeni Gül Aygün ile evlidir.

Halis Aygün, 08 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mahmut Özer’in yerine ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) başkanı olarak göreve getirildi.

Resmi Gazete’nin 03 Ağustos 2022 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Halis Aygün, görevden alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir