Doğum tarihi: 23 Mart 1997
Kaç yaşında: 26
Burcu: Koç
Meslek: Kontrtenor, Opera Sanatçısı, Müzisyen
Doğum yeri: Zonguldak

Doğan Cem, 23 Mart 1997 tarihinde Zonguldak’ta doğmuştur. Tam adı Doğan Cem Özdemir’dir. Lise dönemine kadar eğitimini Zonguldak’ta tamamlamıştır. Küçük yaştan itibaren Müzik eğitimleri almıştır. Üniversite Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümünü kazanmıştır. Lisans 2. sınıfa kadar eğitimine devam etmiştir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Eğitimini Soprano Melike Bolat’tan almıştır.

Doğan Cem, 2017 yılında İstanbul’a yerleşmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümü sınavlarına girip okulu birincilikle kazanmıştır. Mezzo soprano Lynn Trepel Çağlar ile eğitimine devam etmektedir. Burada eğitimine devam ederken çeşitli yarışmalara katılmış ve dereceler kazanmıştır. İstanbul Üniversitesinde son sınıf öğrencisi olup 2022 yılında mezuniyeti gerçekleşecektir. Kendisi de şan eğitimi verip, vokal koçluğu ve stüdyo kayıt koçluğu yapıyor. Doğan Cem, konservatuardan bu sene mezun olunca, hedefi opera eğitimini İsviçre’de sürdürmek.

Doğan Cem, Barok müzik hayatına eğitmeni Lynn Trepel Çağlar, Profesör Leyla Pınar Tansever ve Kaan Buldular’ın desteği ile devam etmiştir. Profesör Leyla Pınar Tansever ile birlikte önemli konserler yapmıştır. Halen Barok Müzik eğitimine Kontrtenor (Sopranist) olarak devam etmektedir.

Katıldığı Yarışmalar ve Masterclass Eğitimleri ve Önemli Konserler:

İstanbul Barok Aryalar Şan Yarışmasında sırasıyla, Mansiyon, 3.lük ve 1.lik ödüllerini kazanmıştır.
İzmir Ulusal Genç Solistler Yarışması 2.lik ödülü. World Singing Vincero Competition: Finalist (İtalya)
Benimle Söyle Yarışması: 9. Bölüm 1.liği ve Yarı Finalistlik.

Solo Konserlerinin gerçekleştiği yerler:

Süreyya Operası, Yunanistan Konsolosluğu, Grand Pera, Saint Esprit Klisesi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi.

Masterclass Eğitimi: Dr. Raminta Lampsatis (Berlin) Şan ve eşlik çalışmaları ve Maestro İbrahim Yazıcı: Şan Masterclass ve Konser.(İzmir)

Doğan Cem, şu an şan eğitmenliği yapmakta. Yanı sıra Vokal Koçluğu ve Stüdyo Kayıt Koçluğuna devam etmektedir. Barok Müzik konserlerinde aktif olarak solistlik yapmaktadır.

Müzik kariyerine kendi yazdığı ve bestelediği şarkılarıyla devam etmek istemesiyle birlikte single çalışmalarına başlamış olup, bestelerine yoğunlaşmıştır. Çalışmalarına hızla devam etmektedir.

16 Ekim 2021 tarihinde O Ses Türkiye yarışmasına katılan Doğan Cem performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir