Bu haftanın başında İmplantasyondan (yerleşme) kaynaklanan, lekelenme tarzı bir kanama görülebilir. Eğer bu planlı bir gebelik değilse siz, bu haftanın sonunda normal adet kanamanızı bekleyecektiniz! Gebe kalmış da olsanız adet görecekmiş gibi belirtiler hissedebilirsiniz.

İmplantasyon gerçekleştiği andan itibaren, beta HCG (gebelik hormonu) salgılanır. Yani henüz bu haftada bile gebelik tanısı konabilir. İdrar testleri ise ucuz testlerdir ve ancak adetin gecikmesiyle doğru sonuç vermeye başlar. Eğer herşey yukarıda anlattığımız gibi gittiyse içinizde yeni bir canlı var ve hızla büyümekte.

Blastokist oluştuktan sonra hücre toplulukları hemen aralarında iş bölümü yapmaya başlarlar: Bebeğinizin vücudunu oluşturacak hücreler bir kenara, bebeğin beslenmesini sağlayacak hücreler diğer bir kenara çekilir ve aralarında amniyon boşluğu adı verilen geniş bir boşluk oluşur.

Bebeğin beslenmesi işlevini üstlenen hücrelere trofoblast adı verilir.

Bu hücreler İleride plasentayı oluşturacaklardır. Trofoblast hücreleri hemen en yakınlarındaki anneye ait kılcal damarlarla iletişim kurarlar ve anneyle bebek arasındaki ilk madde alışverişi başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir