Doğum tarihi: 01 Ocak 1964
Kaç yaşında: 59
Burcu: Oğlak
Meslek: Milletvekili, Bürokrat
Doğum yeri: Viranşehir, Şanlıurfa

Nureddin Nebati, 01 Ocak 1964 tarihinde Şanlıurfa Viranşehir’de 10 çocuklu ailenin 9. çocuğu olarak doğmuştur. Türkiye’nin en büyük Arap aşiretlerinden Naimi Ailesi’ne mensup’dur. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine’dir. 18 yaşına kadar Viranşehir’de büyümüştür. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Viranşehir’de yaptı. 1983 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1987 yılında bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktorasını tamamladı.

Nureddin Nebati, üniversiteyi bitirdikten hemen sonra askerliğini yaptı ve yüksek lisansa başladığı zaman artık bir siyasi hayatın bir parçasıydı.

Nureddin Nebati, farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

Erkek kardeşlerinden 3’üyle çocuk giyimi üzerine tekstil firmaları var. Önceleri, tekstil işiyle uğraşan, otel ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapan Nureddin Nebati, 6 yıl MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri Vakıf ve Derneğin Üyeliği devam etmektedir.

Halen Ümmetin Temsilcileri Vakfı (ÜTEV Vakfı) başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

2012 yılında AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimlerde İstanbul, 25. Dönemde 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Şanlıurfa, 26. Dönem 17 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde İstanbul Milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nureddin Nebati, 1994 yılında Özlem Nebati ile evlendi. 4 çocuğu vardır. Çocuklarının isimleri; En büyük oğlu Muhammed Süleyman, bir küçüğü Emine Serra, onun bir küçüğü Ayşe Erva, en küçüğü Eslem’dir.

Nureddin Nebati aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Berat Albayrak’ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Kasım 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Lütfi Elvan’ın yanında Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak Nureddin Nebati görevine devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan 2 Aralık 2021 tarihinde görevinden affını talep etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen talebin ardından Elvan’ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir