Doğum tarihi: ?? ?? 1966
Kaç yaşında: 57
Meslek: Asker
Doğum yeri: Polatlı, Ankara

Cengiz Erten, 1966 yılında Ankara Polatlı’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Polatlı’da tamamladı. 1983 yılında başladığı Deniz Astsubay Sınıf okulundan 30 Ağustos 1984 tarihinde Elektronik Astsb.Çvş. rütbesine nasıp edilerek mezun oldu.

Cengiz Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemi ve harp karargâhlarında Elektronik Astsubayı, Elektronik Atölye Şefi, Fiber Optik Hat Uzmanı ve Santral Kısım Amiri görevlerinde bulundu. Görevde bulunduğu süre içerisinde çeşitli cihaz ve sistem uygulama (Planlı Bakım Sistemleri, Toplam Kalite Yönetimi v.b.) meslek içi kursları ile Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimlerini tamamladı.

Cengiz Erten, 2005 yılının Mart ayında Uzunada Deniz Komutanlığı emrinde görevde iken kendi isteğiyle emekli oldu.

2008 & 2011 döneminde Mustafa Erol döneminde TEMAD Yönetiminde Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Emekli olduktan sonra özel sektörde çeşitli şirketlerde Güvenlik ve İdari İşler Üst Düzey Yöneticisi olarak çalışmaya devam etti. 26 Eylül 2014 tarihi itibarı ile TEMAD çalışmalarını daha etkin yapabilmek ve ihtiyaç duyduğu yeterli zamanı ayırabilmek adına çalışma hayatını sonlandırdı.

Cengiz Erten, evli ve 2 kız 1 erkek olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Cengiz Erten 05 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olan TEMAD 16. Olağan Büyük Genel Kurulunda TEMAD Genel Başkan Adayı olarak seçimlere katılma kararı aldı.

05 Aralık 2021 tarihinde yapılan TEMAD 16. Büyük Genel Kurulunda başkan olarak yeniden Hamza Dürgen seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir