Doğum tarihi: 22 Temmuz 1956
Kaç yaşında: 67
Burcu: Yengeç
Meslek: Doktor
Doğum yeri: İstanbul

Profesör Doktor Oğuz Özyaral, aktif olarak İstanbul Rumeli Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Oğuz Özyaral, 22 Temmuz 1956 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1979 senesinde mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü bünyesinde İşletme İktisadı İhtisası yapmıştır. Ardından Mikrobiyoloji Yüksek lisansını, 1989 yılında ise Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Hollanda Kraliyet Akademileri CBS Enstitüsü tarafından yüksek başarı ile onurlandırılmıştır.

Oğuz Özyaral, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi ve Organizasyonu Bölümünde Hastane ve Sağlık Kuruluşları Yönetimi’nde yüksek lisans ve aynı sene, İÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Doktora çalışmalarını tamamlamış ve Farmasötik Mikrobiyoloji Doktoru ünvanını almıştır.

Oğuz Özyaral, 2007 & 2009 yılları arasında Yardımcı Doçent Doktor olarak Okan Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Okan Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Okan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2010 & 2014 yılları arasında ise önce Yardımcı Doçent Doktor, sonra da Doçent Doktor olarak Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda müdür olarak çalıştı. Aynı zamanda 2010 & 2011 yılları arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Öğrenci Dekanı oldu.

2009 & 2015 yılları arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Farmasötik Mikrobiyoloji dalında öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Oğuz Özyaral, 2012 yılının Nisan ayında, YÖK tarafından Genel Mikrobiyoloji alanında üniversite Doçentliğine ve 11 Ekim 2017 tarihinde Profesörlüğe yükseltilmiştir.

2016 & 2017 yılları arasında İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür vekilliği yapmıştır. 2017 yılında profesör olunca İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü olarak görevine devam etti.

Profesör Doktor Oğuz Özyaral’ın Ulusal ve Uluslararası platformlarda yayımlanan 278 bilimsel çalışma ve makalesi, 16 adet kitapta bölüm ve 1 adet İngilizce, 3 adet Türkçe basılı kitabı bulunmaktadır.

Sektörel ve akademik olarak çalışma alanları Mikrobiyoloji, Epidemiyoloji, Çevre Sağlığı, İş ve İşçi Sağlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Hijyeni, Eğitim ve İletişim Becerileri, Sağlık Politikaları ile Hastane ve Sağlık Kurumlarında Yönetsel Çalışmalar ve Halk Sağlığı konuları üzerinedir. Yapılan çalışmalarına toplam 97 atıf verilmiştir. Bugüne kadar Sağlık Yönetimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği alanlarında 15 tanesi tezli olmak üzere toplamda 191 adet yüksek lisans ve 1 doktora çalışması yaptırmıştır.

Profesör Doktor Oğuz Özyaral, üniversitelerde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında 30 farklı ders vermiştir. Türkiye’de Eczacılık alanında Eczacılık ve Halk Sağlığı’nın kurucusudur.

14 Aralık 2015 tarihinde başlayıp 22 Ocak 2016 tarihinde yayından kaldırılan Show TV ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan “Titiz misin?” programının sunuculuğunu yaptı.

Üniversite Öğrenci Dekanlığı, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürlüğü, MYO Müdürlüğü, Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürlüğü, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile Halk Sağlığı Anabilim Dalı başkanlıkları gibi idari görevlerde de bulunan Profesör Doktor Oğuz Özyaral İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin kurucu öğretim üyesi ve senato üyesidir. Ayrıca Silivri Kent Konseyi Başkanı görevini yürütmektedir. Günümüzde halen aktif olarak İstanbul Rumeli Üniversitesinde rektör yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Koronavirüs (Kovid-19) şüphesi ile Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Profesör Doktor Oğuz Özyaral’ın koronavirüs testi 04 Nisan 2020 tarihinde pozitif çıktı.

Kitapları:

2008 – Sağlıkta Temel Kavramlar / Eczane Çalışanı Eğitimi El Kitabı

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:

AİDS’le Savaşım Derneği
Ankara Mikrobiyoloji Cemiyeti
ANKEM: Antibiyotik ve Kemoterapi Cemiyeti
DAS. Dezenfeksiyon, Asepsi, Sterilizasyon Derneği
Türkiye Biyoetik Derneği
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti
IPSF: Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu (Merkezi İsviçre’de olan bu federasyonun 1983 & 1986 yılları arasında Türkiye temsilciliğinin başkanlığını yaptı)
KÜKEM: Kültür Koleksiyonları ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Sağlık Yöneticileri Derneği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir