Doğum tarihi: ?? ?? 1971
Kaç yaşında: 53
Meslek: Akademisyen
Doğum yeri: Ankara

CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı

İlhan Uzgel, 1971 yılında Ankara’da doğmuştur.

İlhan Uzgel, Ankara Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesinde yüksek lisans yaptı, Ankara Üniversitesinden doktora derecesini aldı. LSE, Georgetown gibi üniversitelerde doktora ve doktora sonrası araştırmalar yaptı, Oklahoma City Üniversitesinde dersler verdi. British Council, Jean Monnet ve Fulbright gibi burslardan faydalandı.

İlhan Uzgel, daha çok akademik çalışmalarında özellikle ABD dış politikası, Türk dış politikası ve Balkanlar gibi konulara odaklanmıştır. Bu alanlarda yazdığı makaleler, kitaplar ve katkılar, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında saygın bir isim olarak bilinmesini sağlamıştır. Bazı eserlerinin arasında “Ulusal Çıkar” (2004), “Türkiye’nin Komşuları” (derleme, 2002) ve “AKP Kitabı” (derleme, 2009) gibi çalışmaları bulunmaktadır.

İlhan Uzgel, Nisan 1988 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde çalıştı. Türk dış politikası ve bölgesel meseleler üzerine yoğun olarak ders verdi ve yazılar yazdı. Bölüm başkanı iken Şubat 2017’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alındı.

Görevden alınmasından sonra çeşitli internet siteleri, Gazete Duvar, Kısa Dalga, ulusal Birgün gazetesi ve ulusal televizyon kanallarında dış politika konularında yorumcu ve köşe yazarlığı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,, MYK ve Parti Meclisi Üyesi, 2023 yılından itibaren de Birgün Gazetesi köşe yazarıdır.

İlhan Uzgel, 04 & 05 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayında, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

İlhan Uzgel, Balkanlar’daki seçimlerde uluslararası gözlemci olarak görev yaptı.

Kitapları:

2002 – Türkiye’nin Komşuları (derleme)
2004 – Ulusal Çıkar ve Dış Politika
2009 – AKP Kitabı: Bir Dönüşümün Bilançosu (derleme, Bülent Duru ile birlikte)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir