Doğum tarihi: ?? ?? 1949
Kaç yaşında: 75
Meslek: Gazeteci, Yazar
Doğum yeri: Yukarıkese köyü, Kızılcahamam, Ankara

Mehmet Akyol, 1949 yılında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Yukarıkese köyünde doğmuştur. Haymana lisesi’de okudu. Gazeteciliğe Adalet Gazetesinde 1969 yılında düzeltmen olarak başladı, daha sonra Barış, Sözcü, Meydan, Vakit, Anayurt gazeteleri başta olmak üzere birçok gazete ve derginin Genel Yayın Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Bilahare bazı televizyonlarda moderatörlüğünü yaptığı çeşitli programlara imza atan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Sürekli Basın Kartı hamili olan ve TBMM’inde 32 yıldır Parlamento muhabiri olan Mehmet Akyol, Yeni Şafak Gazetesi’nde “Kulis Arkası Notları ve Anadolu İzlenimleri” başlıkları altında (haftanın her günü) köşe yazarlığı yaptı.

Bir süre Anadolu Basın Birliği Genel Sekreterliği görevinde bulundu, Basın Yayın Seçici Kurul Başkanlığı, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Basın Sözcülüğü yaptı. Uzun yıllar TBMM’de parlamento muhabirliği yaptı.

Mehmet Akyol, siyasi ve gazetecilik yıllarındaki gözlemlerini, Turgut Özal’lı yılları ihtiva eden “Beni Çok Ararsınız” adlı kitabı ve “Siyaset Çayırının Peşrevcileri”, “Mahalli İdarelerde Reform Hareketleri”, Türk Tarihinde Gizli Kalmış Gerçekler ve Çıtaklar adlı kitapları ile kamuoyuna sundu. Her dört kitap da piyasada ciddi manada okuyucu buldu ve Akçağ Kitabevi tarafından basılıp dağıtımı yapılan kitaplardan 495 sayfalık “Beni Çok Ararsınız” 3. Baskısını yaparken, “Siyaset Çayırının Peşrevcileri” ikinci baskısını yaptı.

Turgut Özal tarafından Anavatan Partisi’nin kurulmasıyla birlikte iki dönem (10 yıl) Ankara İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Bu yıllarda en aktif rol aldığı kurumlar arasında “Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Birliği Genel Başkanlığı” oldu. (9 yıl) 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden milletvekilliğine aday olup listede yerini alma başarısını gösterdiyse de seçilemedi.

ANAP döneminde Ankara İl Genel Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Meclis Başkan Vekilliği, Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Hukuk İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Siyasi hayatının bir bölümünü rahmetli Turgut Özal’ın başbakanlık döneminin son günleri ile Cumhurbaşkanlığı sürelerinde yanında geçirdi. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde özel toplantılar ve organizasyonlar yaptı. Turgut Özal’ın birçok yurt dışı ve yurt içi gezilerine katıldı. Vefatından önce rahmetli Turgut Özal’ın kurmayı planladığı parti ile ilgili olarak istişare ettiği ve özel çalışmalar yaptığı isimler arasında yer aldı.

2004 yılında yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’den Ankara İl Genel Meclisi üyesi seçildi. Bu görevi esnasında Meclis Başkan Vekilliği, Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı, Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AR-GE Komisyonu Başkanlığı yaptı.

Daha önceki senelerde seçici kurulda Anadolu basınını temsilen üye olarak görev yapan Mehmet Akyol, 19 Mart 2012 tarihinde Başbakanlık Basın Yayın Seçici Kurul Başkanlığına seçildi. Mehmet Akyol, hali hazırda Ankara ve civarında en çok takip edilen haber merkezi konumundaki Başkentlilerhaber ve Anadoluankarahaber, İzlenimlerle Anadolu Dergisi, Başkent Ankara Gazetesi’nin sahibi ve Genel yayın müdürlüğünü yapmaktadır. 23 Kasım 2020 tarihinden beri Birleşik Haber Ajansı Grubu’nun yöneticisidir.

Mehmet Akyol, 17 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek resmen kurdukları Ankara Meclisi Anadolu Birliği Platformu’nun Genel Başkanlığını yapmaktadır.
Kitapları:

2023 – Türk Tarihinde Gizli Kalmış Gerçekler ve Çıtaklar
2011 – Tarih yukarı Mezopotamya’da başlar
2009 – Beni Çok Ararsınız
2002 – 28 Şubat’ın Serüveni Siyaset Çayırının Peşrevcileri
2001 – Uyan Eeeyyy İnsanoğluuu Mahalli İdarelerde Reform Hareketleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir