Doğum tarihi: ?? ?? 1974
Kaç yaşında: 50
Meslek: Bürokrat, Mühendis
Doğum yeri: İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürüdür.

Ercüment Güldik, 1974 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Saray, Tekirdağlı’dır. 1987 yılında başladığı Kabataş Erkek Lisesinden 1990 yılında mezun oldu. Ardından 1990 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1994 yılında mezun oldu.

Ercüment Güldik, profesyonel kariyerine doğalgaz iç tesisat ve iklimlendirme alanlarında faaliyet gösteren bir mühendislik firmasında başladı. 2000 & 2006 yılları arasında Türkiye’nin 2. büyük çelik üreticisi konumunda olan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş.’de mevcut Çelikhane, Haddehane üretim tesisleri ve Biga’da bulunan Çelikhane, Haddehane, Enerji Santrali ve Tersane yatırımlarında Satınalma Uzmanı olarak çalışmıştır.

2006 yılından itibaren Jeneratör Üretim, Enerji Üretim, Elektrik Dağıtım ve Doğalgaz Dağıtım alanlarında faaliyet gösteren enerji sektörünün lider firmalarından Kazancı Holding A.Ş.’nin tüm sektörlerinin yurtiçi ve yurtdışı işletme ve yatırım süreçlerinde Satınalma Müdürü olarak görev yapmıştır.

Çalıştığı şirketlerde başta satınalma ve ihale yönetimi olmak üzere; lojistik yönetimi, yatırım fizibilite çalışmaları, bütçe planlama ve yönetimi, ERP (SAP) kurulum proje yöneticiliği, kurumsallaşma süreçlerinde süreçlerin yapılandırılması ve yönetimi, performans göstergelerinin belirlenmesi ve yönetimi ile üst yönetim raporlaması konularında 29 yıllık bir deneyime sahiptir.

2021 yılı Şubat ayından itibaren İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’de Satınalma ve Lojistik Müdürlüğü yaptı.

Ercüment Güldik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü olan Sinem Dedetaş’ın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Üsküdar Belediye Başkanı adayı olması sebebi ile görevinden istifa ettiğinden, 09 Aralık 2023 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürlük görevini vekaleten yürütmektedir.

Ercüment Güldik evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir