Doğum tarihi: ?? ?? 1979
Kaç yaşında: 45
Meslek: Gazeteci, Yazar, Siyasetçi
Doğum yeri: Güzeldere köyü, Varto ilçesi, Muş

Ali Haydar Fırat, 1979 yılında Muş ilinin Varto ilçesine bağlı bir köy olan Güzeldere’de doğmuştur. İlkokulu Malatya İnönü İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Muş Onpınar Ortaokulu’nda, liseyi Ankara Tuzluçayır Lisesi’nde tamamladı. Bir sene İngilizce hazırlık sınıfında okuduktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde 1997 & 2001 yıllarında okuyarak mezun oldu. Ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapan Ali Haydar Fırat, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışan Ali Haydar Fırat, bir süre de CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın danışmanlığı yapmış, bu görevleri yanı sıra CHP Genel Merkezi’nde de çeşitli görevlerde bulundu. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya ekibi içerisinde görev aldı. 2015 yılı Genel Seçimlerinde CHP’den 25. Dönem milletvekili adayı olmuştu ancak listeye giremedi.

Politikyol.com Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat, 2021 yılında Doğu Perinçek ile girdikleri bir polemik nedeniyle de gündeme gelmişti. Tele 1, CNN Türk gibi çeşitli televizyon kanallarında birçok siyasi tartışma programına katıldı.

Ali Haydar Fırat, evlidir ve bir çocuğu vardır.

Kitapları:

2012 – Türkiye’nin Cumhuriyeti – Bir Cumhuriyet Sorgulaması
2014 – CHP ve AKP Ekseninde Türkiye’nin Siyaseti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir