Doğum tarihi: ?? ?? 1966
Kaç yaşında: 57
Meslek: Bürokrat
Doğum yeri: Kalkandere, Rize

Engin Dinç, 1966 Yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde doğmuştur. Erzurum nüfusuna kayıtlıdır. İlköğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1981 yılında Polis Kolejini kazanan Engin Dinç, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başlamıştır.

Engin Dinç, 1989 yılında Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atanmış, sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Mesleği ile ilgili olarak birçok kurs ve seminere katılmıştır.

Engin Dinç, çeşitli dönemlerde ABD, Bosna ve Kosova’da görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup, lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamlamıştır.

03 Mayıs 2013 tarihinde Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, 25 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Emniyet Müdürü ve 07 Temmus 2021 tarihinde yayınlanan kararname ile Konya Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

Engin Dinç, evlidir ve 3 çocuğu vardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 02 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı ve Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Yılmaz’ın yerine Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir