Doğum tarihi: 30 Mayıs 1971
Kaç yaşında: 52
Burcu: İkizler
Meslek: Ressam
Doğum yeri: Ufa, Bashkiria, Rusya

Sergey Marshennikov, klasik Rus gerçekçi portre ressamıdır. Tuvallerinin kahramanları, yarı çıplak nazik ve savunmasız kadınlardır. En ünlü tabloların çoğu, sanatçının ilham perisi ve karısı Natalya’yı tasvir ediyor.

Sergey Marshennikov, 30 Mayıs 1971 tarihinde Ufa, Bashkiria, Rusya’da doğmuştur. Büyük babası “At Yetiştirme Çiftliği”nin Genel Müdürüydü. Babası elektrik mühendisi, annesi ise okul öncesi öğretmeniydi. Sergey’in çocukluğunda güzel resimler yaptığını gören annesi çalışmalarında onu teşvik etti ve özel öğretmenlerden sanat eğitimi aldırdı.

Sergey Marshennikov, suluboya ve pastelle yaptığı resimlerde bir dizi çocuk ödülleri aldıktan sonra profesyonel bir ressam olmaya karar verdi. 1995 yılında Ufa’da sanat kolejini bitirdi ve daha sonra Dünyanın en prestijli akademilerinden biri olan St. Petersburg Repin Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitimine devam etti. Mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimine devam etti.
Sergey Marshennikov’un ilk solo sergisi, 1995 yılında memleketi olan Ufa’da Sangat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Üniversiteden mezun olduktan bir yıl sonra, Sanatçılar Birliği Galerisi’ne eserlerini sergilemek için davet edildi. Serge o zamandan bu yana eserlerini St. Petersburg ve Ufa’da sergilemektedir.
Sergey Marshennikov’un mezuniyetinin ardından çalışmaları ABD, Teksas’taki Brownwood Üniversitesi ve ABD, Teksas, Abilene’deki Hardin-Simmons Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerinin dikkatini çekti. Sonuç olarak mezuniyet sonrası yıllarında her iki üniversitenin sanat bölümlerinde sergiler açtı.
Sergey Marshennikov’un eserleri, Christies of London ve Bornhams Knightsbridge’de dâhil olmak üzere önemli sanat ihaleleri yoluyla satıldı. Eserlerine artan talepler sayesinde eserlerinin fiyatları sürekli yükselmekte ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nde, Grace Müzesi (Abilene), Rusya, İngiltere, Danimarka, Fransa ve Japonya’da pek çok önemli özel koleksiyonlarda, Modern Sanat Müzesi (El Paso)’da tutulmaktadır.

Sergey Marshennikov, Natalya Marshennikov ile evlidir ve bir kızı vardır.
2004’ten beri Londra’daki Art-7 sanat galerisinde çalışıyor. Rus Sanatçı Serge Marshennikov sanat dünyasında yükselen bir yıldız. Serge Marshennikov’un tabloları, modern özellikler, dikkat çekici gerçekçilik ve bol güzellikle birleşmiş eski dünya kalitesine sahiptir
Sergey Marshennikov, kadın konularını dinlenme ve yansıma anlarında yakalıyor. Uyuyan Güzel (2011) gibi, bükülmüş çarşaf ve yastık yığınları arasında uyuklayan kısmen çıplak kadın tasvirleriyle izleyiciyi cezbeden portreler, rahat bir duygusallık
yansıtıyor.
Sergey Marshennikov, 2008 & 2009 Uluslararası Sanat Yenileme Merkezi salonunda “Başkanın Seçimi Ödülü”ne layık görüldü ve sanattaki üstün başarısından dolayı Mükemmellik Sertifikası aldı. 2008 yılında Amerika Portre Topluluğu tarafından “En İyi 30” seçildi.
Son zamanlarda Sergey Marshennikov’un resimleri, Londra’daki ünlü Christie’s ve Knightsbridge’deki Bonham’s da dahil olmak üzere önemli sanat müzayedelerinde başarılı bir şekilde satıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir