Doğum tarihi: 01 Ocak 1997
Kaç yaşında: 26
Burcu: Oğlak
Doğum yeri: Safranbolu, Karabük

Rümeysa Gelgi, 01 Ocak 1997 tarihinde Karabük’ün Safranbolu ilçesinde doğmuştur. Babası doktor, annesi laborant. Bir ablası ve bir ağabeyi vardır. Rümeysa Gelgi’nin 2021 yılı itibari ile boyu 2 metre 15 santimetredir.

12-13 yaşlarına kadar pek arkadaşı olmayan Rümeysa Gelgi’nin çocukluğunun çok büyük bir kısmı hastanelerde, Weaver Sendromu’nun getirdiği ek rahatsızlıkları çözmeye çalışarak, ameliyat ve tedavilerle geçti. Sonrasında ise tamamen eğitimine yoğunlaştı.

Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, 2021 yılında “dünyanın un uzun boylu kadını” unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Rümeysa Gelgi Türkiye’de ilk, dünya genelinde ise 27. Weaver Sendromu vakası olarak doğmuştur. Durumu nedeniyle, hareket etmek için genellikle tekerlekli sandalye kullanmaktadır, ancak kısa sürelerle yürüyebilmektedir.

Eğitimini evde tamamlayan Rümeysa Gelgi, şu anda web geliştirici olarak evden çalışıyor. Programlama dilleri kullanarak web siteleri inşa ediyor.

Dünya ve Türkiye onu kırdığı dünya rekorlarıyla tanısa da o bir aktivist. 2014 yılından bu yana hem Weaver Sendromu hem de skolyoz (omurga eğriliği) farkındalığına katkı sağlamak amacıyla dünya genelinde gönüllü olarak çeşitli projelerde yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir