Doğum tarihi: ?? ?? 1977
Kaç yaşında: 46
Meslek: Dublaj Sanatçısı, Spiker, Anchorman
Doğum yeri: Ankara

Güney Kore dizilerinin vazgeçilmez seslendirmeni olan Levent Yıldız’ı TRT’de bir çok projeye sesiyle hayat verirken duyabilirsiniz. Aynı zamanda Kanal B’de haber spikeri ve hazırlayıp sunduğu programları vardır.

Levent Yıldız, 1977 yılında Ankara’da doğmuştur. Gazi Üniversitesinde felsefe dalında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesinde işletme eğitimi dalında yüksek lisansını yaptı.

Levent Yıldız, TRT’nın açtığı sınavı kazanarak TRT’de seslendirme sanatçısı oldu. 1993 yılından beri profesyonel olarak seslendirme sanatçılığı yapmaktadır. Basın Şeref Kartı sahibi Levent Yıldız, yaklaşık 30 yıldır televizyon haberciliği yapmakta ve ana haber bülteni sunmaktadır.

Yüzlerce popüler film, dizi, belgesel, reklam ve tanıtımda seslendirme yapmış olan Levent Yıldız, İMAJ, NTV, DİGİTÜRK ve SARAN stüdyolarıyla, halihazırda çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca her tür seslendirme projesinin kaydını alabileceği bir home-studio olanağı da vardır. 19 Mayıs 2004 tarihinde kurulan Kanal B televizyonunda Ana Haber Bültenini ve aynı zamanda ‘Vatan İçin’ adlı programı hazırlayıp sunmaktadır.

Levent Yıldız’ın 2008 yılında Müzik ve Ses Prodüksiyonu ile başlayan işyeri, 2012’de kurumsal bir kimlik ile Seslendirme Evi Markası olarak devam etmektedir. 2014 yılının sonunda Şişli Fulya’da 550 Metrekareye oturan stüdyoları, kafeteryası, keyifli bahçesi ve ücretsiz otoparkı ile hizmete devam ediyor. Seslendirme – Dublaj, Ses Tasarımı, Lokalizasyon, Audio Post ve Video Prodüksiyon üzerine çalışan dinamik kadrosu ile Seslendirme Evi çalışmalarına devam ediyor.

YouTube’de “LEVENT YILDIZ İLE GÜNDEM ÖZEL” kanalı vardır. Bu kanalın ana amacı, Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve milli mücadeleye yönelik iftiralara, belgeler ışığında yanıtlar vermektir. Bunun yanısıra kanalda, gündeme ilişkin, basın meslek ilkelerine uygun değerlendirmeler de yer almaktadır.

Levent Yıldız, 01 Ekim 2016 tarihinden itibaren Kanal B’de Cengiz Özakıncı ile birlikte her cumartesi günü “Tarihin Bilinmeyen Yüzü” programını sunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir