Doğum tarihi: 16 Ocak 1974
Kaç yaşında: 49
Burcu: Oğlak
Meslek: Ressam
Doğum yeri: Cuero, DeWitt County, Teksas, ABD

Kyle Polzin, 16 Ocak 1974 tarihinde ABD’de Teksas’ın DeWitt County, Cuero’da doğmuştur. Polzin, çocukluğunu avlanarak ve evinin yakınındaki kırsal bölgeyi keşfederek geçirdi. Güney Teksas’ta büyüdü ve babasının yönlendirmesiyle sanatsal becerilerini küçük yaşta geliştirmeye başladı. Büyükbabasının beslediği atların bakımına yardım etti ve arkadaşları ve ailesiyle birlikte Teksas kıyılarındaki sularda balık tuttu. Her ikisi de yetenekli marangoz olan büyükbabalarıyla yakın işbirliği içinde çalıştı ve onların öğretileri sayesinde işçiliğin değerini ve elleriyle yapmanın ödülünü öğrendi.

Kyle Polzin’in babası ressam ve serbest sanatçı olarak çalışıyordu. Onların rehberliği onun kendi yaratıcı becerilerini geliştirmesini sağladı. Liseden kısa bir süre sonra Teksaslı ressam Dalhart Windberg’in atölyesine katıldı ve burada bugün natürmort resimlerinde gördüğünüz son derece ayrıntılı, gerçekçi tarzı resmetmesine olanak sağlayacak tekniği öğrendi.

Kyle Polzin, 1992 yılında liseden mezun olduktan sonra 1992 yılında Teksas’ın Victoria şehirinde bulunan bir devlet üniversitesi olan Victoria College’da yağlı boya ağırlıklı güzel sanatlar eğitimine başladı. 1996 yılında çocukluğundan beri resim stilini etkileyen usta ressam Dalhart Windberg ile eğitime başladı. Bu paha biçilmez öğrenme deneyimi Polzin’in güzel sanatlar kariyerinin başlamasına yardımcı oldu.

Üniversiteden sonra Kyle Polzin, boş zamanlarında resim yaparken grafik sanatçısı ve web tasarımcısı olarak çalıştı. Ressam olarak popülaritesi ve başarısı arttıkça 2000 yılında tam zamanlı resim yapmaya başladı.

Kyle Polzin’in orijinal tabloları koleksiyonerler tarafından büyük talep görüyor. 2007 yılında Kyle’ın ilk tek kişilik sergisinde sergilenen 27 orijinal eserin tamamı açılış gecesinde satıldı. Sanatçının güzel eserleri Southwest Art ve Art of the West dergilerinde ve Texas Outdoors Journal’ın kapağında yer aldı. Texas Ducks Unlimited, “Avcıların Mirası” adlı tablosu için Polzin’i 2006 & 2007 Sponsor Sanatçısı olarak seçti. Polzin’in eserleri dünya çapında kurumsal ve özel koleksiyonlarda da sergilenmektedir.
Kyle Polzin, Oklahoma City’deki 2013 Prix de West’te Express Ranches Büyük Amerikan Kovboy Ödülü’nü ve kovboy konusundaki en seçkin çalışma olarak iki yıl üst üste verilen Don B. Huntley WEST SPIRIT OF THE WEST Ödülü’nü kazandı. 2022 Prix de West’te Satın Alma Ödülü’ne layık görüldü.

Kyle Polzin’in Autry Ulusal Merkezi’nin Amerika Batı Güzel Sanatları Ustaları Sergisine katıldı ve bazı eserleri satıldı. Çok sayıda kapalı gişe sergisi oldu ve çalışmaları Art of the West, Southwest Art, Western Art Collector, Texas Outdoors Journal ve diğer birçok yayında yer aldı. Autry Museum’un Los Angeles,

Kaliforniya’daki Masters of the American West satışında, kovboy konusundaki en olağanüstü çalışma nedeniyle verilen Don B. Huntley Spirit of the West Ödülü’nü iki yıl üst üste aldı. Çalışmaları Art of the West , Southwest Art, Western Art Collector ve Texas Outdoors Journal gibi çok sayıda yayında yer aldı.

Kyle Polzin, Autry Museum’s Masters’da arka arkaya üç yıl boyunca (2012 & 2014) Spirit of the West Ödülü’nü kazandı ve 2020’de Masters Best in Show ödülüne layık görüldü.

Kyle Polzin, eşi Leigh Polzin ve iki küçük kızıyla birlikte Austin, Teksas’ta yaşıyor Kyle Polzin, Jackson, Wyoming ve Scottsdale, Arizona’da bulunan Legacy Gallery tarafından temsil edilmektedir.
Kyle Polzin, Ovaların Bekçisi adlı tablosu 2020

“Ovaların Bekçisi”, sanatçı tarafından 2020 yılında tamamlanan bir Kızılderili başlık tablosudur. Bu inanılmaz tabloyla ilgili ilginç bir gerçek, sanatçının, kartal tüyleri oluşturmak için beyaz hindi tüylerini boyamayı da içeren başlığı kendisi yapmış olmasıdır.
Son on yıldır Kyle Polzin, günümüzün en çok imrenilen Batılı sanatçılarından biri olarak listenin başında yer alıyor. Natürmort resimleri diğerlerinden farklıdır ve cansız nesnelere hayat verme yeteneği, ışıklandırma ve yansıma ustalığıyla birleştiğinde, ciddi sanat koleksiyoncularının talebini artırmaktadır.
Sıcak tonlardan ve sakin ortamlardan oluşan bir paletle Polzin’in resimleri, Eski Dünya tarzını yansıtan ustaca kompozisyonlar olarak kabul ediliyor. Sanatçının kompozisyon yeteneği ve çeşitli yetenekleri, avcılık ve balıkçılıktan kıyı manzaralarına, vahşi yaşamdan natürmortlara ve batı temalarına kadar çeşitli konuları resmetmesine olanak tanıyor. Polzin’in çalışmaları, izleyiciyi sahnelerinin içine çeken sessiz bir güç ve karakter kombinasyonunu sergiliyor. İster güzel çiçekler çiziyor, ister av ya da balık tutma gezisi anılarını çiziyor olsun, Polzin kalıcı bir izlenim bırakan çarpıcı görüntüler yapan resimler yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir