Doğum tarihi: ?? ?? 1959
Kaç yaşında: 64
Meslek: Şarkıcı, Besteci
Doğum yeri: Manisa

Funda Erdal, 1959 yılında Manisa’da doğmuştur. Doğduğunda adı Funda Sevilay Erdal idi, evlendikten sonra Funda Sevilay Ünal oldu. Çocukken piyano dersleri alan Funda Erdal, “Çaresizim” adlı şarkısını daha 15 yaşında iken besteledi. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konsevatuar’ından mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra eğitimcilik kariyeri başlamıştır. Yüksek Lisans Programını Haliç Üniversitesinde Profesyonel İletişim ve Sanat Sürecini kapsayan tez ile yaptı. Akademik kariyerini ise Azerbaycan Bakü Müzik Akademisindeki Doktora programında İletişim sürecinde İnsan faktöründe müzik ve İletişimde olumlu etkilerini inceleyen tezi ile tamamladı.

Funda Erdal, ilk plağını 45’lik plak olarak 1976 yılında “Çaresizim / Mutluluğa Doğru” şarkıları ile çıkardı.

Funda Erdal, “Çaresizim” isimli bestesiyle, 1872 okuyucu oyu ile 1976 Yılı HEY Dergisi ‘Yılın En İyi Besteleri’ listesinde 10ncu sırada yer aldı.

İlk plağın, özellikle “Çaresizim” adlı parçanın müzik dünyasında tutulması üzerine ardından “Affetmem / Sen” isimli ikinci 45’lik plağını yaptı. Funda Erdal’ın söz ve müziği kendisine ait olan “Affetmem” isimli şarkısını, orkestrası namına ‘Oyun Havaları’ LP albümüne hazırlanırken diğer taraftan da sanatçılara katkılarını sürdüren Zafer Dilek düzenledi.

Funda Erdal, “Affetmem / Sen” isimli ikinci 45’lik plağını çıkardıktan sonra müziği bıraktı.

Duygu yüklü sesi ile Türk pop müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Funda Erdal’ın, 1976 yılında yayınlanan ilk plağına ismini veren “Çaresizim” isimli şarkısı 2000 yılından bugüne 22 farklı dizide kullanıldı.

Funda Erdal, evli ve iki çocuk annesidir.

Funda Erdal, 25 yıllık eğitimcilik hayatında kişisel gelişim konularına önem vermiş ve bu konularla ilgili sertifika programlarına ve Ulusal-Uluslararası birçok Kongrelere bildirileriyle katılmış ve bu bildiriler uluslararası platformlarda yayınlanmıştır.

Günümüzde çok önem verilen kişisel gelişim ve kurumsal gelişmelerde kullanılan ‘Koçluk Becerileri’ konusunda ICF bağlantılı olarak sertifikasını almış ve konuyla ilgili birçok kurumda sertifika düzeyinde eğitimlere devam etmektedir. Yetişkin eğitiminde yaygın ekiplere konusuyla ilgili deneyimlerini paylaşan ve özellikle uzun yıllar Koç Topluluğuna bağlı kurumsal eğitimler veren Koç Geliştirme ve Eğitim Merkezinde çeşitli konularda eğitimler vermiştir. Bütün bunların yanı sırada Turizm sektöründe Otel İşletmeciliği yapmıştır.

Son yıllarda deneyimini paylaşmak üzere çeşitli üniversitelerde, Halk Eğitim merkezlerinde, belediyelerde ve birçok eğitim kurumlarında çalışmıştır. Son olarak Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde Yetişkin eğitimlerine yönelik değişik programlarda Öğretim Görevlisi olarak görev almıştır. Tunç Eğitim ve Danışmanlığının kuruluşundan itibaren çeşitli programları sunmuştur. Konusu ile ilgili çeşitli makale ve araştırmaları vardır. Şu anda çeşitli sektörlere yönelik şirketlerde Kişisel Gelişim-Yönetim-Koçluk ve Hizmet Kalitesini Geliştirme konularında danışmanlık ve eğitim uzmanı olarak çalışmaktadır.

Plakları:

1976 – Çaresizim / Mutluluğa Doğru (45’lik plak)
1977 – Affetmem / Sen (45’lik plak)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir