Doğum tarihi: 20 Mart 1961
Kaç yaşında: 62
Burcu: Balık
Meslek: Şarkıcı
Doğum yeri: Ankara

Nalan Altınörs, 20 Mart 1961 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Tam adı Mine Nalan Altınörs’dür. Eğitim hayatını doğduğu şehir Ankara ve ardından İzmir Halil Rıfat Paşa İlkokulu ile İzmir Karataş Lisesinden mezun olarak bitirmiştir. Lise öğrenimini tamamlayan Altınörs, üniversite sınavlarına katılarak Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde okumaya hak kazanır. Ancak o yıllarda üniversitelerdeki siyasi dalgalanmalar. Sanatçının Fen Fakültesinde eğitiminin devam etmesine engel olur.

Nalan Altınörs, 1981 yılında Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun açtığı stajyer sanatçı sınavını kazanarak, birçok Türk Müziği sanatçısının yanı sıra Ferit Sıdal (Türk Müziği nazariyatı), Kutlu Payaslı (repertuvar), Yılmaz Yüksel ve Ahmet Hatipoğlu (solfej) ile eğitim gördü. İki yıllık staj döneminden sonra 1983’te İzmir Radyosu’nda ses sanatçısı olarak göreve başladı ve 1992 yılına kadar TRT’de Türk Sanat müziği ses sanatçısı olarak görev yaptı. Çeşitli televizyon kanallarında yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürerek yedi albüm çalışması yaptı. 2002 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosuna girdi ve 2006 yılına kadar bakanlık bünyesinde solist sanatçı olarak çalıştı.

1988 yılında Altın Kelebek, Altın Kaset ve Altın Mikrofon ödüllerini aldı. Yine 1988 yılında Adana Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenen Basın Balosu’nda Yılın Sanatçısı seçilerek ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in elinden aldı.

Bugüne kadar sayısız konser veren Nalan Altınörs’ün repertuvarında genellikle neo-klasik eserler bulunmakta ve seslendirdiği besteciler arasında Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Dramalı Hasan, Şükrü Tunar, Yesari Asım Arsoy ve Avni Anıl’ın besteleri önemli bir yer tutmaktadır. Sanatçı toplam beş albüm çalışması yapmış, yurt içinde ve yurt dışında pek çok konser vermiştir.

Albümleri:

Olmaz ki A Canım
Beklenen Sensin
Özledim Seni
Altın Sesler 2
Sırası mı Şimdi

Popüler Şarkıları:

Nazende Sevgilim
Rüyalarda Buluşuruz
Sen Sevgini Bana Sakla
Beklenen Sensin
Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun
Yıllar Yağdı Saçlarıma
Sırası mı Şimdi
Büyüleyen Gözlerin
Senin Farkın Olmalı
Özledim Seni Nalan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir