Doğum tarihi: 02 Aralık 1979
Kaç yaşında: 44
Burcu: Yay
Meslek: Asker, Astronot
Doğum yeri: Kargıcak, Silifke, Mersin

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak isim oldu.

Alper Gezeravcı, 02 Aralık 1979 yılında Mersin’in Silifke ilçesi Kargıcak mahallesinde doğmuştur. Babası emekli Öğretmen Ali Baba Gezeravcı’dır. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği bölümünden 2002 yılında mezun olmuştur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması’nda yüksek lisansını tamamladı.

Türk Hava Kuvvetlerinde pilot olarak görev yapan Alper Gezeravcı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli görevlerde bulunmuştur. F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, ayrıca Standardize Filo Akademik Kol Komutanlığı yapmaktadır.

Alper Gezeravcı, 29 Nisan 2023 tarihinde TEKNOFEST 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzaya çıkacak ilk Türk olarak açıklandı. Yedek olarak da Tuva Cihangir Atasever’in seçildiği belirtildi.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak kişi uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

One thought on “Alper Gezeravcı Kimdir?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir