Doğum tarihi: ?? ?? 1976
Kaç yaşında: 47
Meslek: İş Adamı
Doğum yeri: Kırşehir

Yakup Türkal, 1976 yılında Kırşehir’de doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Kırşehir’de tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

İş hayatına lise eğitimini bitirdikten sonra 1994 yılında aile şirketinde başlayan Yakup Türkal, 2000 yılı itibariyle şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi. 2003 yılında Türkal Şirketler Grubunu kurdu. Şirketler halen faaliyette olup Tarım, Botanik, Enerji, Lojistik, Madencilik ve Sağlık sektöründe ülkemize katma değer ve istihdam sağlamaya devam etmektedir.

Yakup Türkal, Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösteren şirketleri sayesinde Anadolu’yu karış karış gezdi. Bu gezileri sırasında memleket insanının derdini, sorununu dinledi ve büyük deneyimler edindi. İş yaşamı boyunca dünyanın birçok ülkesine ve şehrine ziyaretleri oldu. Bu ziyaretler farklı kültürleri, farklı toplumları tanımasına vesile olurken, vizyonunu ve ufkunu genişletti.

Spor yapmak, kitap okumak, araştırma yapmak, çalışmak ve ailesi ile vakit geçirmek en büyük hobileri arasındadır.

Yakup Türkal, 1998 yılında Alev hanım ile evlendi. Tuba (d. 1999), Büşra (d. 2005) ve Yusuf (d. 2010) adlarında çocukları vardır.

Yakup Türkal, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Yakup Türkal, 24 Mart 2023 tarihinde Ankara Çankaya İlçe Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı. Türkal, şunları söyledi:

Ülkemizde demokrasiye nefes olmak amaçlı, insanlarımızın gelir dağılımındaki dengesizliklerin çözülmesi, ekonomik uçurumların her geçen gün arttığı değil her geçen saat azalması için, sosyal paylaşım için, bir arada olmak için, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si hep beraber yaşayabilmek için yola çıkıyoruz.

Bu süreçte basında kendimize çok yer bulamadık. Kendimizi anlatamadık. Anlatabildiğimiz kadarıyla, bir meşale yaktık. İnsanlarımızın bir arada huzur ve refahının sağlandığı, evlerine giderken mutlu olabildikleri, çocukların çocukluğunu yaşadığı, gençlerin ülkesinde özgürce yaşayıp hayal kurduğu, çalışmak istediği bir ülke olmak için yola çıktık. Bu süreçte bize destek olan, olmayan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Zor bir süreç 100 bin imzayı almak, YSK’ya teslim etmek. İnsanlarımız birçok şeyden dolayı çekiniyorlar. İnsanlarımız hak ettiği değerlere bu hangi parti olursa olsun yardım olarak alıyorlar. Aldıkları yardımlardan dolayı, yardımlar kesilebilir endişesi nedeniyle oy vermek istemeyenler var. Devlet memurları çekiniyor. Memuriyetimde yarın bir gün oy verdim, imza verdim diye sıkıntıya düşeriz diye. Bir sürü sıkıntının içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu umarım ülkemiz için, demokrasi adına, çoğulcu demokrasi adına bir şans olur. Biz, diyoruz ki; sen olma, ben olayım. Ben olma, sen olmanın ötesinde projelerin yarıştığı bir seçim olsun. Bu süreçte demokrasiye katkıda bulunmak ve projeler sunabilmek bizim için çok değerliydi. İnşallah bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu bir başlangıç. Bugün olmasını ümit ediyoruz ama bugün olmasa da devam edecek. İnsanlarımıza mutlaka ümit olacağız. Onların hayallerine giden yolculukta onları yalnız bırakmayacağız. Bu hayalleri hep beraber gerçekleştireceğiz. Kimse hayalinden geri kalmasın. Hayaller gerçekleşmeyecek olsa bugün ben, çıktığım yolda cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamazdım. ‘Yola çıkın, yol gözükür’ derler ya yola çıktık. Ben yolun gözüktüğüne inanıyorum.

Eğer 100 bin imzaya ulaşırsak bir ‘Demokrasi Ormanı’ yapmak istiyoruz. Hem demokrasiye nefes ol diyoruz hem de gerçekten oksijen ol. Bize imza veren herkes adına bu Demokrasi Ormanı’nda bir fidan dikeceğiz ve isimlerini künyelerine yazacağız. O ağaçla beraber isimleri gerçekten demokraside bir nefes olacak. İnsanlarımızı nefes olmaya davet ediyoruz.”

Hiçbir siyasi organizasyona kaydım olmamakla birlikte, memleketin her sorununu kendi sorunum olarak görüyorum. Bugün Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı olarak bağımsızca, ülkemizin her ferdinin hak ettiği adil, huzurlu, mutlu bir yaşam için kolları sıvadım. Önümüzdeki seçimlerde sizlerin de teveccühü ile toplumumuzun her kesimini gelecek mutlu, güzel günlere taşımak için var gücümle çalışacağım.

Düşüncelerimi özetle yukarıda açıklamaya çalıştım. Sizlere ve ülkeme hizmet için, sizin vereceğiniz güç ile Cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Adayınız olarak, hepinizden sosyal medya hesaplarımı takip etmenizi rica ediyorum. Paylaştıkça çoğalacak, çoğaldıkça Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak kudrete ulaşacağız. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir