Doğum tarihi: 20 Nisan 1984
Kaç yaşında: 39
Burcu: Boğa
Meslek: İş Adamı, Yazar, Yönetim Danışmanı Ve Eğitmeni, Stratejist

Emrihan Aydın, 20 Nisan 1984 tarihinde doğdu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Üniversiteye girdiği yıl olan 2002’de başladığı profesyonel iş hayatında insan kaynakları, yayıncılık, danışmanlık ve eğitim sektörlerinde editörlük, koordinatörlük ve yöneticilik gibi pozisyonlarda çalıştı. 2005 yılından itibaren serbest proje danışmanlığı yaptı.

Ayrıca iş hayatına yönelik yazmış olduğu makaleler ve denemeler, ulusal dergi ve internet portallarında yayınlandı ve kısa sürede geniş bir okuyucu kitlesi tarafından ilgiyle takip edilen yazarlardan biri haline geldi.

2005 yılında, kuramı kendisine ait ilk akademik çalışması olan SWOP Analizi çeşitli mecralarda yayınlandı. Analiz, yayınladığı günden itibaren büyük bir ilgi ile karşılanmış olup; halen üniversitelerde ve eğitim sektöründe geniş bir çalışma alanında kullanılmaktadır.

Profesyonel iş hayatı boyunca çeşitli kurum ve üniversitede kurumsal gelişim, kişisel gelişim, pazarlama, kariyer yönetimi, örgütsel yönetim gibi konularda binlerce kişiye eğitim verdi.

Vatani görevinin ardından 2008 yılında kişisel ve kurumsal gelişim alanlarında faaliyet gösteren Tome Danışmanlık Şirketi’ni kurdu. Kurumsal gelişim alanında şirketlerin kurumsallaşması ve kârlılık artışı konusunda alanlara odaklanarak, kendine özgü geliştirdiği sistem olan “Kurumsal Gelişim Denge Modeli” ile farklı bir metodoloji ortaya koydu.

Niş sektör çalışmalarından ilki, “Ağız ve Diş Sağlığı Sektöründe Kurumsallaşma”dır. İkincisi ise “Sivil Toplum Örgütlerinde Kurumsallaşma, Gelişim ve Proje Üretimi”dir.

2005 yılından itibaren akademik çalışmalar yapan Emrihan Aydın, 2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi’ nde öğretim elemanı olarak Pazarlama Bölümü’nde çeşitli dersler verdi.

2011 genel seçiminde siyasal iletişim konusunda çalışmalar yaparak milletvekili aday danışmanlığı yaptı. Seçimler sonunda “Milletvekili Danışmanı” sıfatı ile siyasal iletişim ve sosyal medya alanlarında başarılı çalışmalarda bulundu.

Sosyal alanlarda da aktif olan Emrihan Aydın, 2013 yılında 5 senedir çeşitli kademelerde görev aldığı Çorlu İş Adamları ve Sanayicileri Derneği’ nde 10. dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Başkanlığa seçildiğinde henüz 29 yaşında idi. Derneğin üyesi olduğu TÜRKONFED bünyesinde ki 141 derneğin SİAD başkanları içerisinde en genç SİAD başkanı oldu. Bu süreçte, ‘yerelde etkin genelde yetkin’ vizyonunu belirleyerek yaptığı başarılı projelerle adından sıkça söz ettirdi. Ayrıca çeşitli bakanlıklar, ulusal ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlar ile birlikte ulusal ve uluslararası projeler yürüttü.

2014 yılında Tekirdağ’ın ‘’Büyükşehir’’ olması ile birlikte, Tekirdağ Sanayici ve İş Adamları Derneğini (Tekirdağ SİAD) kurarak derneğin kurucu başkanı oldu.

2014 yılında Tome Yönetim Danışmanlığı A.Ş.’nin merkezinin Ankara’ya taşınmasıyla birlikte Ankara’da ikamet etmeye başladı. Halen Tome Yönetim Danışmanlığı A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanıdır.

2018 yılında, kamu sektörünün kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere Enigma Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. şirketini kurdu.

2020 yılında, tüm dünyada etkisini gösteren ve iş dünyasının dinamiklerini kökten değiştiren “pandemi” dönemi ve sonrasında Türk şirketlerinin dünya ile ticari faaliyetlerini arttırması amacıyla BA Destek Hizmetleri Danışmanlık A.Ş. şirketini kurdu.

Üçüncü şirketin de kurulmasıyla birlikte grup şirketi organizasyonu kapsamında “AEN Şirketler Grubu”nu kurdu. Çalışmalarını AEN Şirketler Grubunda Kurucu/Başkan olarak sürdürmektedir.

Bugüne kadar onlarca farklı sektöre danışmanlık ve eğitmenlik yapan Emrihan AYDIN, halen kurumsallaşma, kârlılık yönetimi, pazarlama sistemleri, mali-finansal sistemler, insan kaynakları, siyasal iletişim, STK gelişim, kariyer yönetimi konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Ayrıca, 2017-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığına danışmanlık yaptı. 2018 yılından bu yana uluslararası fon sahipleri ve yöneticileri ile koordineli olarak uluslararası yatırım fonu danışmanlığı hizmeti de vermektedir.

2002’ den bu yana Dünya gazetesi, CEO’s, Kişisel Gelişim gibi birçok sektörel dergi, gazete ve internet portalında makaleleri yayınlanan ve halen çeşitli internet sitelerinde yazarlık yapan Emrihan Aydın’ın, “İş(inin) İnsanının Başucu Kitabı”, “Üniversitelinin Başucu Kitabı” ve “Özel ve Kamu Sektöründe Kurumsal Yönetim Modeli” adlı üç kitabı da bulunmaktadır.

Kitapları:

2021 – İş (inin) İnsanının Başucu Kitabı
2021 – Üniversitelinin Başucu Kitabı
2021 – Kamu ve Özel Sektörde Kurumsal Yönetim Modeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir