Doğum tarihi: ?? ?? 1970
Kaç yaşında: 54
Meslek: Yazar, Fotoğrafçı
Doğum yeri: Ulm, Almanya

Radyo programcısı, yazar, fotoğrafçı.

“PerformJazz” adlı projesiyle tanınan Türk radyo programcısı.

Leyla Diana Gücük, 1970 yılında Ulm, Almanya’da doğmuştur. Babası uzun yıllar Almanya’da yaşamış olan ressam Cengiz Gücük’dür. Leyla Diana Gücük çocukluk dönemini Almanya’da geçirdi. 1988 yılında okumaya başladığı Anadolu Üniversitesi İşletme, Yönetim, Pazarlama ve İlgili Destek Hizmetleri bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 2016 yılında okumaya başladığı İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde 2020 yılında mezun olmuştur.

Leyla Diana Gücük’ün caza ilgisi küçük yaşta o müziği dinlemekle başladı. Yıllar sonra Jazz Dergisi yazarlığı, Cazkolik’te ve Açık Radyo’da radyo programları yapımcılığı, tarihsel araştırmalar ve caz fotoğrafçılığının yanı sıra az da olsa saksofon çalabilmektedir.

Leyla Diana Gücük, “Tarihteki Kadın Caz Sanatçılar” konulu araştırmasını seri halinde 2009 & 2015 yılları arasında bir dergide yazmıştır.

Leyla Diana Gücük, 2012 yılından beri takip ettiği ülke çapındaki festivallerde çekimini gerçekleştirdiği sahne performanslarına “PerformJazz” adını vermiştir. Ayrıca 2012 yılından beri Radyo Cazkolik’te “Jazz, Müzik ve Kadın” adlı radyo programını hazırlayıp sunan Leyla Diana Gücük ayrıca Cazkolik için röportajlar yapıyor, konser ve albüm yazıları yazıyor. Açık Radyo için Nazlı Toprak ile birlikte “Ay’da Caz” isimli radyo programını hazırlayıp sunan Leyla Diana yanısıra çektiği caz fotoğraflarından oluşan sergiler hazırlıyor, kadın caz müzisyenlerine yönelik araştırmalar yapıyor.

Her ikisi de Açık Radyo’da caz program yapımcısı olan Leyla Diana Gücük ve Nazlı Toprak, birlikte çeşitli caz etkinliklerine imza atıyor. İkilinin gerçekleştirdiği caz projeleri arasında Açık Radyo’da “Ay’da Caz” ve “Dünyanın Cazı” radyo programları, Kuzguncuk HuginveMunin Kültür Sanat Platformu’nda müzik programları yöneticiliği, CRR’de Dünya Caz Günü kapsamında “Caz Yağmuru” konserleri ile “Yüzyılın CAZ Yüzleri” panelleri sayılabilir.

Leyla Diana Gücük, 2018 yılından bu yana Açık Radyo programcılığı devam etmektedir. Haziran 2022 itibariyle Huginvemunin’de müzik organizasyonları yapmaktadır. Kurumlar, festivaller için müzik organizasyonları yapmaktadır. Kişisel olarak caz araştırmaları ve arşivcisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir