Doğum tarihi: 17 Şubat 1978
Kaç yaşında: 46
Burcu: Kova
Meslek: Komedyen
Doğum yeri: Siirt

Fehmi Dalsaldı, Gullüm Show’un sivri dilli ismi Azize olarak hafızalara kazındı.

Fehmi Dalsaldı, 17 Şubat 1978 tarihinde Siirt’de doğmuştur. Tam adı Deniz Fehmi Dalsaldı’dır. Babası esnaf, annesi evhanımıdır. Bir erkek kardeşi vardır. Lise eğitimini moda tasarım üzerine yaptı. Üniversite eğitimi sırasında stilistlik ve iç mimarlık eğitimi aldı. Ardından işletme okudu.

Fehmi Dalsaldı, 2004 yılından itibaren özel bir bankada memur olarak çalışırken 2007 yılında arkadaşlarının tavsiyesiyle İzzet Çapa’ya ait “Cahide” adlı mekanda ilk olarak Bülent Ersoy taklidi yaparak kariyerine başladı. Çocukluk arkadaşı Alper Alpözgen’in yazdığı metinleri sahnede oynayarak sahne hayatına devam etti. Şahika Koçarslanlı (Binnur Kaya), Gönül Yazar, Sezen Aksu, Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu), Yıldız Tilbe, Seda Sayan, Nur Yerlitaş, Zerrin Özer, Oya Aydoğan, Banu Alkan, Nazlı Ilıcak, Saba Tümer, Melek Baykal, Zeki Müren dahil pek çok taklit yapabilmektedir.

Gündüzleri bankada çalışmaya devam ederken geceleri haftada 2 gece sahneye çıkmaya devam ettikten sonra banka memurluğundan 2010 yılında istifa edip sadece sahnelerde olmaya başladı. Yavuz Seçkin ve İsmail Baki Tuncer’le TV ve Radyo programları yaptı.

Fehmi Dalsaldı, 2011 yılında Show TV’de Saba Tümer’le Bugün adlı programda yayınlanan Gullüm Show daha sonra 2013 yılında bir süre Melek Baykal’ın programı Melek’te yayınlanmış, 2013 yılında Melek’ten de ayrılmıştır. Fehmi Dalsaldı, Gullüm Show’un sivri dilli ismi Azize olarak hafızalara kazındı.

Müjdat Gezen’nin yazıp, yönetip oynadığı geniş sanatçı kadrosu olan, Şarkılar Seni Söyler ve Pera Müzikali adlı iki dev müzikalde başrollerde oynadı.

2018 yılının Ekim ayında yönetmenliğini Müjdat Gezen’in üstlenendiği “Şarkılar Seni Söyler” adlı müzikalde; Müzeyyen Senar ile başlayan ve Zeki Müren’in vefatıyla sona eren gazino hayatı anlatılırken, Fehmi Dalsaldı oyunda Sezen Aksu, Zerrin Özer ve Bülent Ersoy’u canlandırdı. Oyunda Cüneyt Arkın, Hayko, İpek Yalova, Semiha Yankı ve Fatih Ürek gibi sanatçılar rol aldı.

2019 yılının Kasım ayında yönetmenliğini Müjdat Gezen’in üstlenendiği “Pera Müzikali” adlı müzikalde; Müjdat Gezen, Cüneyt Arkın, ve Gönül Yazar, Kayhan Yıldızoğlu, Cem Cücenoğlu, Şebnem Schaefer, Ogeday Girişken ile birlikte Fehmi Dalsaldı’da rol aldı.

2020 yılında yine yönetmenliğini Müjdat Gezen’in yaptığı “Çalsın Sazlar” adlı müzikalde; Müjdat Gezen, Gönül Yazar, Melike Demirağ, Cengiz Küçükayvaz ile beraber oynadı.

Televizyon Programları:

2011 – Gullüm Show (Azize) Show TV’de Saba Tümer’le Bugün programında yayınlandı.
2013 – Gullüm Show (Azize) Star TV’de Melek Baykal’ın programı Melek’te yayınlandı.
2013 – Gullüm Show (Azize) Show TV’de Herşey Dahil Alişan ve Çağla Şikel’le program yapmıştır.

Tiyatro:

2020 – Çalsın Sazlar: Müjdat Gezen – Müjdat Gezen Tiyatrosu
2019 – Pera Müzikali: Müjdat Gezen – Müjdat Gezen Tiyatrosu
2018 – Şarkılar Seni Söyler: Müjdat Gezen – Müjdat Gezen Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri:

2014 – Zaman Makinesi 1973 (Zeki Müren) (Sinema Filmi)
2020 & 2021 – Vahşi Şeyler (Babaanne) (TV Dizisi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir