Doğum tarihi: ?? ?? 1961
Kaç yaşında: 62
Meslek: Siyasetçi, Milletvekili
Doğum yeri: Uşak

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde Yeşil Sol Parti’den İzmir milletvekili seçildi.

İbrahim Akın, 1961 yılında Uşak ilimizde doğmuştur. Liseden mezun oldu.

İbrahim Akın, 12 Eylül Darbesi sürecinde 1981 yılında gözaltına alındı. 7 yıla yakın cezaevinde kaldı. Cezaevi sonrası kısa süre yaşamını Uşak’da sürdürdü. Uşak’da İnsan Hakları Derneğinin kurulmasına öncülük edenler arasında yer aldı. 1989 yılında İzmir’e yerleşti halen İzmir’de yaşamaktadır.

İzmir’e yerleştikten sonra İnsan Halkları Derneği ve Halkevleri çalışmaları içinde yer aldı. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf ve Dostluk ve Yardımlaşama Vakfı Kurucusu oldu. İzmir’de Yerel seçimlerde bağımsız aday çalışması, “İzmir Birlikte Başaracağız Platformu” ortak aday çalışması aktif olarak yer aldığı kolektif çalışmalar arasındadır.

İbrahim Akın, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl Başkanlığı ve Parti Meclisi üyeliği yaptı. Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) kurucu ve MYK üyeliği sonra da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucu üyeliği ve MYK üyeliği görevlerinde bulundu.

İbrahim Akın, bu süre içerisinde Halkların Demokratik Partisi Kongresi (HDK) genel Meclis üyeliği yaptı. 07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 2. bölge milletvekili adaylığı ve iki dönem HDP Parti Meclisi üyeliği görevlerinde bulundu.

İzmir Düşünce Topluluğu ve Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) sorumluluk aldığı ve çalışmalarına katıldığı platformlar arasındadır. 22-23-24 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Yeşil Sol Parti 3. Olağan Konferans ve Kongre’sinde Ayşe Erdem ile birlikte Genel Eş Sözcülüğü görevini üstlenmiştir.

İbrahim Akın, evlidir ve 2 kız çocuğu vardır.

İbrahim Akın, 16 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Yeşil Sol Parti 2. Olağanüstü Kongre’sinde Çiğdem Kılıçgün Uçar ile birlikte Eş Sözcülüğüne seçildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerden Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın İzmir 2. Bölge’den milletvekili olmaya hak kazanırken, diğer Eş Genel Başkan Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul 1. Bölge’den milletvekili seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir