Doğum tarihi: ?? ?? 1978
Kaç yaşında: 45
Meslek: Siyasetçi, Milletvekili
Doğum yeri: Erzincan

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde Yeşil Sol Parti’den İstanbul milletvekili seçildi.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, 1978 yılında Erzincan’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Erzincan’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünden 1999 yılında mezun oldu.

İstanbul’da bir dönem öğretmenlik yapan Çiğdem Kılıçgün Uçar, siyasete aktif olarak 1999 yılında HADEP Bakırköy ilçe örgütünde başladı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, Şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmış kadınların haklarının sözlü savunucusu oldu ve kadın haklarını koruyan yasal reformları teşvik etmek için çalıştı. Uçar, kariyerini toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlendirilmesini desteklemeye adadı ve kadın haklarıyla ilgili çeşitli yüksek profilli davalarda çalıştı. Şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmış kadınların sözlü savunucusu olmuştur ve kadın haklarını koruyan yasal reformların desteklenmesinde aktif olarak yer almıştır.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Partisi’nde uygulanan eş başkanlık sisteminin, 2009 yılında il bazında İstanbul’da uygulanması ile ilk İl Eşbaşkanı olarak seçilldi. DTP kapatılınca aynı görevi 2011 yılına kadar Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eş Başkanı olarak yürüttü. 22 Haziran 2014 tarihindeki HDP 2. Olağanüstü Kongresi’nde parti meclis üyesi olarak seçildi.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP parti meclis üyeliğinden sonra Halkların Demokratik Partisi Kongresi Genel Meclis üyeliği ile Halklar ve İnançlar Meclisi’nde çalışmalarını yürüttü. Sultangazi Kadın Dayanışması girişimi kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar, 16 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Yeşil Sol Parti 2. Olağanüstü Kongre’sinde İbrahim Akın ile birlikte Eş Sözcülüğüne seçildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı oluşturan partilerden Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın İzmir 2. Bölge’den milletvekili olmaya hak kazanırken, diğer Eş Genel Başkan Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul 1. Bölge’den milletvekili seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir