Doğum tarihi: 04 Temmuz 1975
Kaç yaşında: 48
Burcu: Yengeç
Meslek: Siyasetçi
Doğum yeri: Ereğli, Zonguldak

İrfan Uzun, 04 Temmuz 1975 tarihinde Zonguldak Ereğli’de demir ustası ve Hafız olan Hasan Bey ile Trabzon Sürmeneli Ayşe Hanım’ın en küçük çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Trabzon, Sürmene, Köprübaşılı olan İrfan Uzun, İlk ve orta öğrenimi Ereğli’de tamamladı. Bir dönem İstanbul Paşabahçe Ferit İnal Lisesinde eğitim aldı. İstanbul’da Beykent Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk bölümü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık bölümü, Belçika’da uzaktan eğitim temelli olan Brussels Capital Üniversitesi Yazılım Uzmanlığı bölümlerinden mezun oldu.

Okuduğu Üniversite Adalet programı Hukuk Bölümünün bitirme tez konusu olan Siyasi Parti oluşumları; “Siyasi Parti Kuruluşu, Organları, Organların Görevleri, Teşkilatlanmaları ve Siyasi Partilerin Tüzel Kişiliklerinin Sona Ermesi” tezini başarı ile tamamlamıştır.

İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde eğitim alan İrfan Uzun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki öğrenimine devam etmektedir.

İrfan Uzun, tüm bu çalışmalarının yanı sıra, 1995 yılında Uzun Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited şirketini kurmuş olup 2013 yılından beri kısa adı SAAD olan Sigorta Aracıları ve Acenteler Dernek Başkanlığı görevini devam ettirmekte ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında faal görevleri bulunmaktadır.

İrfan Uzun, 06 Haziran 2018 tarihinde kurulan Adalet Birlik Partisi’nin genel başkanıdır.

Tüm bilgi birikimi ve eğitimlerini harmanlayarak gençlik yıllarından itibaren Vatan ve Millet sevdasıyla ilgili olduğu siyasete kurucusu olduğu Adalet Birlik Partisi ile yeni bir soluk kazandırmıştır.

İrfan Uzun, Sevcan Uzun ile evlidir, Hakan adında oğlu ve Ayşe Öykü adında iki çocuğu vardır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmak için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir