Zırnık Otu: Sarı renkli tabii arsenik sülfür minerali çok zehirli bir maddedir. Zırnık önceleri kral sarısı adı ile renklendirme maksadı ile kullanılırdı. Sanayide en çok deriden kılları ayırmak için kıl dökücü olarak kullanılır. Kızıl renkli zırnık da vardır. Hamam otu; vücuttaki gereksiz kılları almak için kullanılan, çamur kıvamına getirilip sürülen toz.

Nasıl Kullanılır?

Bir miktar hamam otu tozuna su ekleyerek karıştırın, kıvamı aynı krem kıvamında olmalıdır. Sonra kılların, tüylerin üstüne sürün ortalama 3-4 dakika kadar bekletin. Sonra elinize lif gibi bir bez alıp sürdüğünüz yerlere sürterek kılların dökülmesini sağlayın.

Tüyler Kaç Hafta Sonra Çıkar?

Tüy dökme işlemi yapıldıktan sonra 2-3 hafta için tüyler tekrar çıkmaya başlayacaktır. Düzenli kullanırsanız üründen tam verim alabilirsiniz.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ürünü göz ve yüzüne kesinlikle teneffüs ettirmemelisiniz. Bu yüzünde tahrişe neden olabilir ve istenmeyen sonuçlar elde edebilirsiniz, hatta ağır yaralanmalara bile maruz kalabilirsiniz.

Dikkat: Hamam otu çok zehirli bir bitkidir. Ölümlere ve körlüğe neden olabilir.

Zehirlenme belirtileri:

Bulantı, kusma, kusmukta sarımsak kokusu, karın ağrısı, kanlı müküslü ishal, kanamalar, hipovolemik şok, böbrek yetmezliği görülür. Morarma, bilinç bulanıklığı, koma, yavaş yavaş güçten düşme, boşaltım bozuklukları, deride tümör meydana gelmesi, şuur bozukluğu, görme bozukluğu, sinir sistemi bozukluğu, kansızlık ve tırnaklarda tipik çizgilerin belirmesiyle belli olur. Solunum ve dolaşım merkezleri felcine bağlı olarak koma ve ölüm meydana gelir.

Bu belirtiler başladığında bir kaç saat içinde zehirlenme ölüme neden olabilir.

Bunlardan biri veya birkaçı var ise acil olarak en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir