Antoine rejimi her gün farklı besin tüketmeye ve besinler sırasında sıvı alma yasağına dayanır. Genellikle beslenme programı şu sırayı İzler:

Pazartesi yeşillik, salı et, çarşamba yumurta, perşembe süt, cuma balık, cumartesi meyve, pazar serbest.

Bu rejim besinlere karşı bıkkınlık yaratarak iştahın hızla azalmasını hedefler. Başlıca sakıncası besin dengesinin 24 saat yerine 6 güne dağıtılmış olması ve vücudu temel besinlerden uzun sürelerle yoksun bırakmasıdır.
Donald G. Cooley rejimi

Protein bakımından zengin düşük kalorili bir rejimdir. Vücudun temel gereksinimlerini büyük ölçüde karşılar. Her üç öğünde de önemli miktarda protein alınır. On günden fazla uygulanmaması gereken Cooley rejimi yaklaşık 4-5 kg verilmesini sağlar.

Örnek olarak bir günlük yemek listesi: Sabah kahvaltısında 2 fincan şekersiz ve sütsüz kahve ya da limonlu çay, 3-4 taze kayısı ya da pişmiş meyve. Öğle yemeğinde 125 gr yağsız ızgara dana eti, soyulmuş iki adet domates, yarım bardak yağsız süt. Akşam yemeğinde bir bardak sebze suyu, 100 gr yağsız biftek, hıyar, domates ve radika salatası.

Jokey rejimi

İlk gün kızarmış bir tavuk yenir. Bunun dışında ne katı, ne sıvı hiçbir şey alınmaz, ikinci gün ızgarada pişmiş fileto biftek istendiği kadar yenir. Bunun dışında hiçbir katı besin alınmaz. Yemeklerden iki saat sonra ve günde en fazla üç bardak olmak üzere yalnızca ıhlamur, papatya ve nane çayı içilebilir. Üçüncü gün sakarinle tatlandırılabilen kahve ya da süt en az birer saat arayla içilebilir. Son derece ağır olan jokey rejimi yalnızca üç gün uygulanmalıdır.

Zen rejimi

Batı’da son yıllarda moda olan bu rejim, Doğu kültürüne artan ilgiyle birlikte tanınmıştır. Çin felsefesiyle sıkı sıkıya ilişkilidir. Bu rejimde besinler, hemen her konuda olduğu gibi yin ve yang olarak ikiye ayrılır. Bunlardan ilki “genişletici”, ikincisi ise “kısıtlayıcı” sayılır. Km’e sofra şekeri, baklagiller ve meyveler, yang’a tahıllar girer. Zen rejimi yalnızca buharda pişmiş ve bitkisel yağlarla tatlandırılmış tahıllara izin verir. Protein oranı düşük bu tür bir rejim önemli ölçüde güç kaybına ve halsizliğe yol açar. Bu rejimden kaynaklanan besin eksiklikleri, kabızlık ve yorgunluğun giderilmesi oldukça zordur.

Linn rejimi

Protein ağırlıklı bir rejimdir. Temel olarak meyve sulu sütle alınacak günlük 200-300 kalorilik enerjiye dayanır. Ayrıca 200 gr yeşil sebze (ek 60 kalori) ve vitamin, mineral desteği alınabilir. Son derece ağır olan bu rejim hızla zayıflamayı sağlasa bile beslenme bozukluklarına yol açar. Yalnızca denetim altında ve sağlığı böyle bir rejimi kaldırabilecek kişilerde uygulanmasına izin verilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir