İlk yardım, çeşitli kaza ve yaralanmalarda, kazazedelerin ve yaralıların sağlık kuruluşuna götürülene kadar geçecek zamanda, kişilerin mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini önlemeye yönelik uygulamalardır.

Çoğu zaman, doğru uygulanan bir ilk yardım, yaralanmaların etkisini önemli ölçülerde azaltmaya yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle, her zaman ve yerde yanımızda yeterli malzemesi bulunan bir ilk yardım çantası bulundurulması önemlidir.

Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler acil ve ilk müdahale anında kanı durdurmaya, yaranın mikrop kapmasını önlemeye ya da benzer durumlara karşı ihtiyaç duyulan temel malzemelerdir.

İlkyardımda dikkat edilmesi gereken temel kural; yardım edeyim derken hastaya zarar vermemektir. Yani, yanığa diş macunu sürülmemesi gerektiği ve yaraya tütünün uygun olmadığı bilinmelidir. Düzenlenen çanta eksilen, eskiyen ya da yıpranan malzemenin değiştirilmesi için yılda en az iki defa kontrol edilmelidir.

Trafik İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler (Kanunen zorunlu olan):

Büyük sargı bezi (10 cm x 3-5 m) 2 Adet
Hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu) 1 Kutu
Üçgen sargı 3 Adet
Antiseptik solüsyon (50 ml) 1 Adet
Flaster (2 cm x 5 m) 1 Adet
Çengelli İğne 10 Adet
Küçük makas (paslanmaz çelik) 1 Adet
Esmark bandajı 1 Adet
Turnike (En az 50 cm örgülü tekstil malzemeden) 1 Adet
Yara bandı 10 Adet
Boyunluk
Alüminyum yanık örtüsü 1 Adet
Tıbbı eldiven 2 Çift
El feneri 1 Adet

Bu sayılanlar dışında, bulundurulması faydalı olabilecek diğer malzemeler şunlardır:

İlkyardım El Kitabı, Not Defteri ve kurşun kalem, ateş ölçer derece, atık poşeti, dübel vida, soğuk kompres, deprem düdüğü, suni solunum maskesi, İlkyardım Künyesi, Çakı (Çok Amaçlı), Amonyaklı Mendil Poşet…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir