İlaç kullanımı sonrasında ve sivilce (akne) şikayeti sonrası kırmızı lekeler ve izler kalabilir. Ciltte bir bölgede tekrar sivilce (akne) çıkmaz ise kırmızı lekeler 2-4 ay içinde geriler. Bir sivilce (akne) derin ve uzun süreli ise kırmızı leke bırakma olasılığı yüksektir. Sürekli aynı yerde tekrarlayan sivilce (akne)’ler, kırmızı sivilce (akne) lekelerini kalıcı hale getirebilir. Bu yüzden sivilce (akne) tedavileri erken dönemde yapılmalıdır.

Ayrıca sivilce (akne)’leri yolmak koparmak kalıcı iz kalma olasılığını daha da artırabilir. Bir kırmızı sivilce (akne) lekesi aynı yerde 6 aydan uzun süre devam ediyorsa, o bölgede çukur şeklinde iz kalabilir. Bu yüzden uzun süren kırmızı lekelerin tedavi edilmesinde fayda vardır. Erken dönemde yapılan tedaviler iz kalmasını engelleyebilir.

Kırmızı sivilce (akne) leke tedavilerinde ilk şart sivilce (akne) çıkışını durdurmak ve var olan sivilce (akne)’leri yok etmektir. Bu arada sivilce (akne) izi ve leke tedavilerine başlanabilir. Kırmızı sivilce (akne) leke tedavisinde kullanılan başlıca yöntemler. Antibakteriyel Kremler, Kimyasal ve meyve asitli peelingler Lazer tedaviler

Tüm bu yöntemler belli oranlarda cildin yapısı, lekenin derinliği, yaygınlığı ve şiddetine göre değişik oranlarda başarılıdır. Kırmızı leke tedavilerinde son yıllarda fraksiyonel lazerler ve dermaroller daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Fakat bu yöntemlerde maddi olarak biraz masraflı olmaktadır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir