Yüksek Ateş Nedir? Vücut ısısının 37,5-38 derecelere çıkması hali orta dereceli ateş yükselmesi olarak ifade edilir. 39,5 derecenin üzerine çıkan vücut ısısı ise yüksek ateş demektir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği için hemen bir doktora başvurmak gerekir. Ateş Düşürücü Bitkiler ile Yüksek Ateş Tedavisi: Orta dereceli ateş yükselmelerinde bitkilerden faydalanmak yeterli olabilirken, yüksek ateş halinde öncelikle bir sağlık kuruluşuna gitmelidir. Yüksek ateş şikayetinde, şifalı bitkiler asıl tedavi olarak değil, destekleyici olarak kullanılabilir. 2 günden fazla süren orta şiddetteki ateşlerde de doktora görünmek gerekir.

Ateş düşürücü etkisi olan başlıca bitkiler Acıağaç, Atkuyruğu, Avşarotu, Ayçiçeği, Ayrıkotu, Ayva, Centiyane, Dut, Isırgan, Karamuk, Kavak, Kınakına, Kırmızı Kantaron, Kısamahmut, Kızılcık, Kiraz, Kokarağaç, Kuzukulağı, Limonotu, Menekşe, Nergis, Papatya, Pelinotu, Selvi, Söğüt, Sukabağı, Sumak, Suyoncası, Şerbetçiotu, Şimşir, Turunç ve Zeytindir.

Söğüt: 1 tatlı kaşığı kadar söğüt kabuğu tozu 1 bardak suda kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılarak sıcak olarak içilir.

Papatya: Papatya çayı da ateş düşürücü etkileri ile yükselen ateşi düşürmeye yardımcı olur. Çocuklar için de kullanılabilir.

Zencefil: Özellikle taze zencefille hazırlayabileceğiniz bir limonata hem ateş düşürücü hem de güzel bir lezzettir.

Portakal: 1 kg portakal kabuğu, 1 lt suda birkaç dakika kaynatıldıktan sonra suyu süzülür ve bu su günde 3 – 4 kez 1 ‘er bardak içilir.

Nane-Limon: 1 su bardağı suda, 1 tatlı kaşığı nane ile rendelenmiş yarım limon kaynatıldıktan sonra süzülür ve bal ile tatlandırılarak içilir.

Civanperçemi: 1 bardak kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar civanperçemi atıp birkaç dakika demlendirdikten sonra süzerek hazırlayacağınız çayından günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Kınakına: 1 tutam kınakına 1 bardak suyla kaynatılıp, bal ile tatlandırılarak sıcak sıcak içilir.

Pelinotu: Kurutulmuş pelinotu yaprakları ve çiçekleri 1 lt suya 5 – 10 gram kadar konur ve kaynatılır. Günde 3-4 kez 1 çay bardağı içilir.

Not: Burada verilen bitkiler, normal yetişkinler içindir. Hamileler, yaşlılar, çocuklar, bebekler ve çeşitli sağlık sorunu bulunan yetişkinlerin hertürlü tedavi yöntemini bir uzman kontrolunde sürdürmeleri gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir