Saç Dökülmesi: Saç dökülmesi ifadesinden kasıt normalden fazla saçın dökülmesi yani saç sıklığının azalmasıdır. Çünkü günde 80-100 tel saçın dökülmesi normal kabul edilmektedir ve dökülen bu saçların yerine yenileri çıkmaktadır.

Saç dökülmesi nedenleri çeşitli olmakla birlikte başlıca nedenler cilt hastalıkları, yaşın ilerlemiş olması, ateşli hastalıklar, kansızlık, verem, tiroid hastalıkları, şeker hastalığı olarak sayılabilir. Erkeklerde saç dökülmesi genellikle daha şiddetli olmaktadır.

Saç dökülmesi tedavisi için öncelikle sorunun nedeni tespit edilmelidir. Dengeli ve sağlıklı beslenme, stresten uzak durmak yapılacak ilk iştir. Uygun tedavi için bir deri hastalıkları uzmanına danışmak yararlı olacaktır. Ayrıca, dökülen saçları saç ekimi ile geri kazanmak da mümkün olabilmektedir.

Sarımsak saçları güçlendirmeye ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur. Bu etkisi nedeniyle, saç dökülmesine bitkisel çözüm olarak sarımsak ve sarımsaktan yapılan çeşitli şampuan ve bakım ürünleri kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir