Obezite Nedir? Aşırı şişmanlık yani obezite, alınan kalori miktarının yakılan kaloriden daha fazla olması sonucu ortaya çıkan bir metabolizma bozukluğudur. Aşırı şişmanlık nedenleri: Hatalı ve aşırı beslenme alışkanlıklarının yanında hormonal bozukluklardan da kaynaklanabilmektedir.

İstatistiklere göre şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi pek çok sağlık sorununa yakalanma oranı daha yüksek olmaktadır.

Şişmanlık, pek çok hastalığın ya ana nedeni ya da destekleyicisi olmanın yanında hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen yönleri de bulunmaktadır. Her yıl milyonlarca insan aşırı kilolarından dolayı kendini mutsuz hissetmekte ve obeziteden kurtulmak için milyarlarca dolar harcamaktadır.

Şişmanlık Tedavisi: Bütün bu nedenlerden dolayı, şişmanlıktan korunmak için dengeli ve yeterli beslenmeye ve düzenli olarak spor yapmaya dikkat edilmelidir. Eğer Hormonal dengesizliklerden kaynaklanan obesite söz konusu ise doktor kontrolünde gerekli tedavi yapılmalıdır. Her halükarda dikkat etmek gereken husus bilinçsizce ilaç, diyet vb. çarelere başvurmamaktır. Bir kaç kilo fazlayı vermek için bütün sağlığından ve hatta hayatından olan insanlar vardır.

Hormonal bozukluklar bizim elimizde olmayabilir, fakat yediklerimizi kontrol etmek ve hareketli bir hayat yaşamak bizim elimizdedir. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir